Christoffer Haglund byter kartläsare

Rallysäsongen är precis över. Men SMK Nyköpings Christoffer Haglund planerar redan för nästa. Han har klart med ny kartläsare.

Christoffer Haglund i sin Ford Fiesta.

Christoffer Haglund i sin Ford Fiesta.

Foto: Pierre Skytt

Rally2019-11-13 17:00

Säsongen 2019 slutade verkligen toppenbra för SMK Nyköpings Christoffer Haglund. I sin fyrhjulsdrivna Ford Fiesta körde han i den sjunde och sista deltävlingen av Svenska Rallycupen, Marknadsnatta i Östergötland, till sig slutsegern i cupen genom att dels vinna tävlingen, dels få bonuspoängen som behövdes genom att även vara snabbast på sista specialsträckan.

Vid sin sida under hela säsongen har "Chribbe" som han kallas haft Jens Jakobsson. Han väljer nu att ta ett sabbatsår från rally eftersom han åter ska bli pappa.

Haglund har redan klart med en ersättare. Det blir Stockholmsboende Nicklas Edvardsson, som tillhör SMK Dala. Edvardsson har under 2019 läst noter åt både Kenny Stavbom och Sebastian Eriksson. Båda rattar fyrhjulsdrivna bilar.

– Inte helt lätt att hitta en ny kartläsare så det känns väldigt skönt att få till detta så pass tidigt som det nu blev, det gör att vi nu har god tid på oss att lägga upp planen för nästa säsong och kan lägga all fokus på det. En del av denna tid kommer då läggas på att träna notskrivning, säger Haglund i en pressrelease på sajten emotorsport.se 

 Prio ett har varit att hitta en kartläsare med erfarenhet av att skriva egna noter. Nu har Haglund fått det.

– Är så tacksam jag fått denna chans och möjlighet att få vara en del i Christoffers team och jag kommer göra allt jag kan för att det ska gå så bra som möjligt, säger Nicklas.
Haglund har för avsikt att köra SM-deltävlingarna även kommande säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!