Dubbla medaljer till Jakobssonbröderna på SM

SMK Nyköpings Hampus och Pontus Jakobsson fick med sig både ett SM-silver och SM-brons från sista SM-deltävlingen.

Hampus Jakobsson tog dubbla SM-medaljer.

Rally2019-09-30 11:30

Det blev ett SM-silver för bröderna Hampus och Pontus Jakobsson från SMK Nyköping. Sista SM-deltävlingen gick i Karlshamn i helgen och tempot var lika högt denna gång på dom tio specialsträckorna. Bröderna utmanade dessutom om medaljer totalt i den otrimmade klassen. Men där var Eskilstuna MK:s Robert Andersson snäppet vassare.

Hampus låg på bra på dom väldigt krokiga och utmanande vägarna men tappade lite tätkänning i början efter en punktering på sista sträckan på fredagskvällen.

– Vi tappade 2 minuter och hamnade i ingenmansland, säger Hampus besviket.

Striden var hård genom hela tävlingen, för om Pontus Lönnström i ledning hade brutit eller tappat tid så skulle chans på ädlare medalj finnas där i alla fall.

– Vi hade en rolig tävling, men det blev lite avslaget, Lönnström var starkare, vi är ändå nöjda med ett silver, säger Hampus på söndagskvällen.

Det blev en slutlig femteplats i klassen vid tävlingen för bröderna. Pontus Lönnström vann därmed JSM med futtiga 2,5 poäng före Nyköpingsföraren.

Janne Pettersson näst bäste SMK Nyköpingförare i otrimmade klassen med en nionde plats totalt.

Till sist kan man bara konstatera att Hampus och Pontus gjort en urstark SM-säsong med bra utdelning med silver i JSM och ett brons i den otrimmade klassen totalt för Jakobsson i sin Peugeot 208 R2.

Men bröderna Jakobsson har ändå en triumf att inkassera 2019 och det är Svenska rallycupen som har final sista helgen i oktober i Marknadsnatta i Skänninge där bröderna är extremt nära att vara klara mästare.