Tre SMK-förare i topp i rallycup

Christoffer Haglund avgjorde på sista sträckan. Andreas Hultström körde av, vann ändå. Hampus Jakobsson var vinnare så fort han startat.

Christoffer Haglund tog hem tre av de fem sträckorna i Marknadsnatta. Segern på sistasträckan blev avgörande för hela rallycupen.

Christoffer Haglund tog hem tre av de fem sträckorna i Marknadsnatta. Segern på sistasträckan blev avgörande för hela rallycupen.

Foto: Johannes Ericsson

Rally2019-10-28 20:00

Oj vad dramatiskt det blev när Svenska Rallycupen avgjordes med sjunde och sista deltävlingen Marknadsnatta i Östergötland.

För SMK Nyköpings Christoffer Haglund och Jens Jakobsson i 4WD gällde det att ta sig förbi totalledaren Stig Andervang. Allt kom att avgöras på sista sträckan.

– Jag har aldrig varit så adrenalinfylld som inför sista sträckan. Det var vinna eller försvinna så det blev ett riktigt urtag, säger Christoffer.

En miss vid ett vägbyte kostade fem sekunder.

– Det var stenar överallt. Vi kunde lika gärna blivit kvar men bilen höll, säger Christoffer.

Trots missen var han snabbast på sträckan vilket gav de där extra bonuspoängen som behövdes för att smita förbi Stig Andervang i totalen. Det blev seger i tävlingen med dryga 13 sekunder och seger totalt i Rallycupen med två poäng.

– Riktigt skoj. Jag är jättenöjd med hela säsongen. När bilen har hållit har vi åkt fort.

I Grupp N/F, VOC hade klubbkompisen Andreas Hultström ledningen totalt när bilarna gav sig iväg. På andra sträckan var det slutkört.

– Jag hade valt spår in i en högersväng. Men där ligger en sten. Styrleden gick av, säger Andreas.

Upplagt för tvåan Gustav Johansson. Men han fick problem och var bara klasstrea inför sista sträckan.

– Han behövde bli tvåa på sträckan för att få tillräckligt med bonuspoäng.

Då körde han också av, totalsegern var Andreas.

För Hampus Jakobsson i 2WD, tog tävlingen slut efter andra sträckan.

– En drivaxel gick av vid starten på tredje sträckan. Det var nog tur att cupen var klar innan, säger Hampus.

Fredrik Eriksson, Katrineholm tog nämligen maximala poäng och var till sist bara fyra poäng efter totalt.

– Får se vad som händer nästa år. Men det blir nog SM i alla fall, säger Hampus som kan jaga ett JSM-guld tre säsonger till.

Men det var fler Nyköpingsförare som gjorde bra ifrån sig i sina klasser. Både Alexander Broberg, Grupp E, och Hampus Lindqvist, Grupp N/F VOC C-förare, slutade på tredje plats totalt. De slutade trea respektive fyra i klassen i Marknadsnatta.

Peter Johansson var sjua och Björn Ask åtta i klassen för de äldre bilarna, App K. Det gjorde att Peter slutade klassfyra totalt och Björn sexa.

I en riktigt jämn sluttabell för klassen Ungdomsrally placerade sig Daniel Suvala som totalfemma.

Micael Jakobsson gjorde också en riktigt fin tävling i 4WD med sin Ford. Han var femma totalt i Marknadsnatta. Han har dock inte kört tidigare i cupen.

Andreas Hultström i sin Volvo på de leriga östgötavägarna.
Andreas Hultström i sin Volvo på de leriga östgötavägarna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!