Lyckad kombination gav prisrosett igen

Vinst i Norrköping, nu en andraplats i Jönköping. Kombinationen Madicken Fälting och Fashion Statement verkar vara lyckad.

Madicken Fälting och Fashion Statement hade en väldigt bra helg. Det blev en andraplats i silverfinalen. På bilden syns även tränaren Pontus Westergren.

Madicken Fälting och Fashion Statement hade en väldigt bra helg. Det blev en andraplats i silverfinalen. På bilden syns även tränaren Pontus Westergren.

Foto: Privat

Ridsport2019-11-06 14:16

ÖSLR-ekipaget hade verkligen en bra helg på Elmia. Tre starter och bara felfria ritter. 

– Det var jättekul att få vara med. Häftigt, säger Madicken om upplevelsen.

I första semifinalen i Rising star silver blev det en förstaplats, sedan en 14:e och i finalen, efter två felfria ritter, en andraplats. 

– Visst jag kunde ha tajtat till en del av svängarna och sparat lite tid, han är kvick och vaken och kan hoppa nära hindret, men jag är jättenöjd med honom och resultatet, säger Madicken som nu bara har någon tävling kvar innan det blir vintervila för Fashion Statement.

– Och så ska vi planera inför nästa säsong. Målet är att bli stabil på 1.30. Vi har gjort tre starter hittills och fått två felfria ritter. Om allt går bra kanske vi kan sikta mot andra höjder i vår, sommar.

Jönköping Horse Show är en stor tävling lockar många typer av ryttare, från amatörer till proffs i hoppning och dressyr. Gnestaryttaren Emelie Brolin fanns på plats också och visade upp sin femåring Springborgs Awesome, Ozzy kallad, och förstahästen Miss Copper.  Det blev en sjundeplats i finalen av Agria Star of Tomorrow med Ozzy. Domarna gav ekipaget 77,2 procent. I dressyrduellen blev hon tvåa med Miss Copper.

Hoppryttaren Py Jägerdén, som bor i Eskilstuna men började sin karriär i Nyköping, blev sexa i Agria Star of Tomorrow-finalen med femåringen Tornado. Kajsa Björe blev trea med Ballyshan Copa Caban i Ungdoms grand prixen där hindren låg på 1.40. I finalen noterade hon två felfria ritter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!