Rörd eldsjäl fick se barn lära sig åka skidor

Ålberga GIF:s eldsjäl Leif Johansson var både väldigt nöjd och rörd efter tisdagens skidträning. – Jag har lagt ner hundratals timmar. Nu får jag lönen när jag får se barn åka skidor, säger han.

29 januari 2019 20:30

Ålberga GIF arrangerade under tisdagskvällen skidträning för barn från fem år och uppåt vid Dambroängen i Ålberga. Och det var sannerligen en glad eldsjäl efter en lyckad kväll.

– Ja, hur ska jag börja och hur ska jag uttrycka mig. Det var helt fantastiskt alltså. Med den spridningen som blivit i media i Södermanlands Nyheter och Sörmlandsradio har det blivit så bra, säger Leif Johansson, 73, och fortsätter.

– Det var säkert 40–50 barn. De minsta var tre år men var med ändå. Folk var där med far och morföräldrar och denna kväll var väldigt fin. Det var lyriskt för mig som skidälskare att få med så pass många barn som även tyckte det var roligt, det är fantastiskt.

Du låter lite rörd?

– Haha, ja faktiskt. Man blir ju det när det är såhär bra!

Nu hoppas han att barnen vill dit igen.

– Det var knappt jag ville gå hem, haha, det är sant. Nu får vi hoppas att vintern håller och att barnen är sugna på att testa fler gånger. Man såg på föräldrarna att de var så himla glada. Barnen hade ju knappt stått på skidor innan men lärde sig väldigt snabbt som barn gör. Jag kallar det inte skidträning för de små barnen, det är lek på skidor. De små barnen tycker att det är roligt att lära sig något nytt, och det märktes.

Skidträningarna kommer fortgå så länge det är möjligt.

– Ja det är varje tisdag så länge som det är vinter och det går att åka skidor. Vill de så gör jag det gärna länge. Det är fint när man får med sig hela familjer på skidor, där vuxna och barn kan åka skidor tillsammans.

Han har lagt ned många timmar på att fixa skidspåren. Men det var det verkligen mödan värt enligt honom.

– 12 kilometer skidspår har vi ute nu och jag har lagt ner hundratals timmar på det. Nu får jag lönen när jag får se barn åka skidor.

Själv passar han på att åka så mycket som han kan själv.

– Just nu är jag ute i skogen och åker med pannlampa hemåt, men det är jag van med, haha.

Det låter härligt, så länge inte pannlampan slocknar!

– Haha ja det händer att den kan slockna. Men jag är uppväxt i den här skogen så jag kan nästan krypa hemåt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Widén