Så ska Griparna vinna derbyt

Linus Eklöf, 28 år, speedwayförare i Griparna, vad är din spontana känsla inför första semin mot Vargarna?

31 augusti 2017 13:40

– Det känns bra. Jag tycker att vi har många förare som är i form. Filip Hjelmland har blommat ut ordentligt under den här säsongen. Daniel Henderson har kört bra på reserven. Och våra polska förare levererar alltid.

Du har kört elva av tolv matcher i Griparna den i år. De allra flesta i väst två som du har nu också. Passar den dig?

– Jag är ju ganska startsnabb. Det är rätt bra att komma ut i första heatet på spår ett. Att få lite övertag mot deras heatledare.

Lagledare Anders Fröjd säger sig ha formerat laget bland annat för att få rutinerade Ricky Kling på reservplats. Är reservheaten extra viktiga i matchen?

– Deras lag är formerat med fyra starka namn i början. Ska vi vinna matchen så behöver vi vinna reservheaten. Jag tror Fröjd har tänkt rätt.

I stort vad är nyckeln för att komma åt Vargarna?

– De är ju ett riktigt bra lag. Framför allt har vi haft problem på deras hemmabana. Så det gäller nog att vi har några poäng med oss till returen. Det skulle vara skönt. Alla måste verkligen leverera ingen får ha en dålig dag.

Vad är bra poängmässigt att få med sig?

– Allt över sex poäng.

Troligen kommer det en massa regn natten till torsdagen – hur påverkar ett kanske något sämre underlag än vanligt tror du?

– Kommer det mycket regn är det klart att banan blir mjukare. Men vi har bra folk som jobbar med vår bana. Folk som kan fixa banan som vi vill ha den. Bara det inte regnar under matchen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Björn Andersson