Se avslutningen på Onyx säsong – på sn.se

Södermanlands Nyheter sänder fyra allsvenska matcher från Onyx allsvenska slutspurt.

4 februari 2019 19:00

Sju omgångar återstår av innebandyallsvenskan. I den södra seriens toppskikt finns de båda sörmländska lagen Strängnäs och Onyx.

Detta vill Södermanlands Nyheter uppmärksamma lite extra med att via direktsändning tv-sända sju matcher från de återstående omgångarna där Onyx och/eller Strängnäs är inblandat.

Det kommer att bli fyra matcher var för Onyx respektive Strängnäs.

– Det är alltid roligt att få synas och alltid kul med det mediala tycker i alla fall jag. Sporten behöver extra hjälp på det sättet, säger Henrik Gustavsson, tränare för Onyx, tacksamt.

Den första matchen för hans manskap som tv-sänds blir på lördag, när tuffa Visby gästar Rosvalla.

Men redan i omgången därpå väntar ett minst sagt hett sörmländskt toppderby mellan just Strängnäs och Onyx, men ni tränare gör väl som vanligt och "tar en match i taget", eller?

– Ja, precis. Matchen mot Strängnäs har jag inte hunnit tänka på än. Först är det Visby och det blir en tuff nöt att knäcka.

Den gångna helgen var spelledig för Onyx. I stället kunde man dels blåsa på under en del av träningarna och dels köra lite skoj och tävlingsmoment på en träning.

Gustavsson gladde sig också åt att ha en rutinerad spelare i gott skick igen efter lårskada.

– Christoffer Ekstrand är tillbaka och har kört på en vecka nu. Han betyder mycket såväl på som utanför planen med sin kunskap och erfarenhet. I övrigt har vi haft någon enstaka sjukdom, men inget som går i truppen.

SN-sportens chef Tomas Larsson ser med glädje fram emot tv-sändningarna.

– Det här känns som en jätterolig utveckling av vår tv-satsning. Vi har sett vid tidigare livesändningar att intresset för att titta på våra lokala lag är stort så fort det finns något utöver det vanliga – och den extra touchen kan man verkligen säga att de här fyra matcherna har, säger Tomas Larsson.

Rent sportsligt ligger det hela också helt rätt i tiden, upplever sportchefen.

– Onyx har allsvenskans två vassaste anfallare i Viktor Palm och Jesper Ekström och det ser ut att kunna bära till SSL-kval. Vi börjar med att sända en trolig publikfest hemma mot Visby och har sedan tre bortamatcher på Onyx resa mot kval, varav det är derbykänsla både i min gamla hemort Åby och alltid het inramning i Strängnäs. Det här blir kul!

Hur ser planerna ut för Södermanlands Nyheter när det gäller att tv-sända annan sport och möjligen andra evenemang den närmaste tiden och i en längre framtid?

– Vi märker att läsarna är väldigt intresserade av att se livesänd sport. Det är något vi kommer att satsa mer på, givetvis med andra sporter och evenemang också, säger Jens Werner, onlinechef för sn.se.

Så gör du för att se matcherna

Alla inloggade prenumeranter kan se Onyx matcher framöver.

Om du inte redan är prenumerant, klicka här!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Marcus Langbrandt