Ingen ny medalj för Josefin Olsson

Efter helgens OS-tävlingar hade Nyköpingsseglaren Josefin Olsson klättrat upp till en tolfte plats och nosade på en plats i medaljracet. Men efter de två sista racen under måndagen står det klart att det inte blir någon medalj.

Josefin Olsson ger allt i kampen om en plats i medaljracet.

Josefin Olsson ger allt i kampen om en plats i medaljracet.

Foto: PETTER ARVIDSON

Segling2024-08-05 12:22

Efter en tung inledning av OS-seglingarna i Marseille har Nyköpingstjejen fortsatt att klättra i resultatlistan i ILCA6-seglingen. I lördags noterade hon den första förstaplatsen i ett race under de här tävlingarna och i går följde hon upp med en femte och en 19:e plats. 

– Det var väldigt fint idag. När vi kom ut så ökade vinden och vi hade bra tryck första racet med stora vågor och drömförhållanden. Sen inför andra så droppade vinden, men det var ändå fint, sa Josefin Olsson på Svenska seglarförbundets Facebooksida.

– Jag har inte riktigt råd med den där 19:e platsen. Vi sa idag att vi skulle våga, pusha starterna och gå all in på någonting, och det gjorde jag i första racet.

Det nionde racet skulle ha startat klockan 12.15 under måndagen men det dröjde nästa tre timmar innan seglarna kunde ge sig iväg. För Josefin Olsson var taktiken enkel då hon ville nå ett medaljrace.

– Det är bara att gå all in och försöka få till två bra race. Pusha i starterna och göra så gott jag kan och hoppas att det räcker. Man kan hoppas att det blir lite lätt vind och folk darrar lite och får några höga poäng. Men det är bara att göra sitt bästa, säger Josefin Olsson.

Det blev till slut en 30:e plats i racet efter att Josefin Olsson tappat placering till det tredje rundningsmärket. Totalt inför det tionde racet låg hon på en 16:e plats.

IOK tog beslutet att stryka det tionde racet under måndagskvällen och därmed står det också klart att Josefin Olsson inte får segla vidare i tisdagens medaljrace, där de tio främsta gör upp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!