Det blir inget seglarläger i Trosa i sommar

Sommarens seglarläger i Trosa blir inte av efter bristen på ledare och tränare: "Det är tråkigt, för seglarlägen är fantastiska barnminnen", säger Tobias Lindahl, ansvarig på Trosa Båtklubb.

Arkivbild från Gamlebyviken. "Seglarskolan skapar barndomsminnen", säger Tobias Lindahl.

Arkivbild från Gamlebyviken. "Seglarskolan skapar barndomsminnen", säger Tobias Lindahl.

Foto: Privat

Segling2021-07-20 08:57

Ett 40-tal ungdomar och barn har sett fram mot att få gå på seglarläger, men Trosas traditionella seglarskola blir inte av i år.

– Det är helt enkelt så att ingen vill ta ansvar inom ungdomssektionen. Valberedningen fick inte fram någon ledare som kan ansvara under de veckorna vi brukar köra. Det är en kille som har varit ansvarig i flera år, men i år sa han ifrån. Han mäktade inte med, säger Tobias.

Vad beror det på?

– Varför vi inte fått fram någon är svårt att säga, jag kan bara spekulera. Det är många som har yngre barn och inte är mogna att hoppa på läger. Deras barn klarar inte av simningskraven, men i framtiden kan någon av dem vara drivande, säger Tobias Lindahl.

Istället har man under vissa kvällar anordnat lektioner i mindre grupper för intresserade, och fler lektioner kommer ske i augusti.

– Senast var vi nio barn, så det finns hopp för framtiden, säger han, och fortsätter:

– Det är såklart tråkigt att vi inte kan ha seglarläger. Det är fantastiskt på sommaren. Man skapar barndomsminnen på seglarskolan, och det är väldigt bra att barnen får båt och sjövana i tidig ålder.

Ville inte du vara ledare i år?

– Jag blev tillfrågad, men dels hade jag inte barn som hade intresset för segling, förens nu. Barnen är också små och man måste kunna simma ordentligt. Om några år ser jag mig dock i ungdomssektionen, men inte detta år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!