Skoglund ett år efter hjärnblödningen – nu ökas träningsdosen

Erik Skoglund var för ett år sedan var ytterst nära att mista livet efter en hjärnblödning och för ytterligare ett år sedan gick sin senaste match i Nyköping. Tiden går snabbt konstaterar boxningsprofilen på sociala medier. Vi har kollat dagsläget med all rehab.

13 december 2018 05:00

Hur går det ett år efter hjärnblödningen?

– Det blir skillnad hela tiden. Det går framåt. Jag är piggare och raskare. Starkare. Men jag har också verkligen fått lära mig tålamod.

Vilka framsteg är det framför allt som du gör just nu?

– Jag märker i vardagen att jag kan komma ihåg saker på ett helt annat sätt, även tidigt på morgonen och sent på kvällen. Jag tackar träningen för hela den biten; efter intensiva träningspass mår jag mycket bättre. Även när man känner sig lite sliten och funderar på om det inte är bättre att sätta sig i soffan och vila har jag kört hårda träningspass med puls – och mått betydligt bättre efteråt.

Känns det som att även året med massa rehab har gått fort?

– Ja, tack och lov, för det är långt ifrån det roligaste året som jag har varit med om. Och även om jag har uträttat mycket med min träning är det långt ifrån det effektivaste. Det känns som att jag tappade ett halvår helt, som mest är suddigt – fast just den tiden gick å andra sidan väldigt fort.

Maler du på ungefär på samma sätt som efter sommaren när vi snackades vid senast?

– Ungefär så, det är ungefär tre högintensiva cirkelpass i veckan och ungefär lika många lugnare styrkepass. Sedan adderar vi lite motorik och boxningsövningar. I och med att det har gått framåt så mycket har jag kommit överens med min fystränare David Wahlgren att vi ska börja köra hårdare och mera kontinuerligt tillsammans efter nyår, så får vi se hur pass bra form det går att få.

Hur går det med ditt proteinkosttillskott?

– Det är lite för tidigt att sia om, men vi kör på med det eftersom det samtidigt känns bra att ta kampen mot dopning. Det slarvas väldigt mycket med kosttillskott, vilket i sin tur gör att fuskare kan skylla på dem.

Till sist, den största frågan, har du konkreta comebackplaner – eller hur är läget just nu?

– Jag önskar att jag hade svaret på det, men jag måste avvakta. Mitt mål är att inte bara att bli hundra procent återställd. Målet nu när jag ökar träningsdosen är att bli ytterligare tio procent bättre än jag var innan hjärnblödningen. Skulle jag lyckas med det tar jag ett beslut då.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tomas Larsson