Många pallplatser till Noak i hemmatävling

Det händer inte ofta, men i helgen kunde Noak (Nyköping Oxelösunds Alpina klubb) arrangera en tävling. Eller rättare sagt flera; klubbmästerskap, distriktsmästerskap, Sörmlands Cupen och så Lilla Världscupen.

Det blev många åk i helgen för Noaks medlemmar och många fick klättra upp på prispallen också.

Det blev många åk i helgen för Noaks medlemmar och många fick klättra upp på prispallen också.

Foto: Noak

Slalom2022-03-08 08:10

Under lördagen genomfördes klubbmästerskapet i både storslalom och slalom. En liten testtävling för att ge hemmaåkarna några extra teståk i backen, samtidigt som man i föreningen fick testa om kunskaperna att arrangera en tävling fanns kvar.

Under söndagen var det sedan dags för deltävlingar i Sörmlandcupen och Lilla Världscupen samt DM.

I DM plockade Göran Sörner ett brons i H15-16, medan Maja Gustafsson tog guld i samma klass för tjejer. Noak fick även distriktsmästare i H och D0-8 och i D9-10 genom Ninja Qvarfordt, Knut Åndberg och Tilde Eklöv.

Theo Gustafsson vann i storslalom i klassen H0-8 medan Nike Kjellberg tog hem D9-10klassen. I D15-16 blev Emmie Österlund mästarinna. Hon skuggades av Maja Gustafsson som var 1.20 efter.

I H15-16-klassen, som under söndagen var den största till antalet deltagare – hela sex stycken åkare, slutade Göran Sörner den här gången på en fjärdeplats, 24 hundradelar från pallen. 

I Lilla världscupskvalet i slalom, som även var ett DM för de här klasserna, tog hemmaåkaren Liv Åndberg hem D11-12, trea var klubbkompisen Ebba Hallkvist. Efraim Andersson i Noak blev tvåa i H11-12 med Svante Gustafsson på den sista pallplatsen. I H13-14 tog Noaks Tage Grönroos silvret.

I storslalom blev resultaten jämförbara. Liv Åndberg tog ytterligare ett guld, Efraim Andersson ett silver och så blev Tage tvåa igen. Bronset i den klassen gick till Felix Hammarström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!