Snölopp i gnistrande solsken – Hällen-paret snabbast

Det var ett välbesökt Paltorps hage när en marknad och Nyköpings Winter trailrun anordnades. Loppet vann Jonas Engström från OK Hällen.

3 mars 2018 17:13

Solen sken och det var vindstilla. Sannerligen en perfekt dag för Nyköpings Winter trailrun 2018. Det var många som hittade ut till Palstorps hage där det förutom vinterloppet även var en marknad med bland annat olika matproducenter.

– De har mest fokus på att springa nu men sen är de nog lite hungriga, säger Carl Crafoord från Lasätters gård som gjorde våfflor.

Marie som driver Palstorps hage hade fullt upp med att ta hand om gästerna. Men det var enbart med nöje.

– Det är jätteroligt och fantastiskt väder. Det ser väl bra ut det här, säger Marie Hansson med ett leende och blickar ut över alla människor som går runt.

Hela 102 damer och herrar gav sig iväg för att springa den cirka tio kilometer långa banan när startskottet gick. Men det var ett startskott kvar. Barnen hade även dem ett lopp på en kilometer. Några som sprang det loppet tillsammans var Love och Matilda.

– Det ska bli roligt att springa, säger Love Cronhielm och hennes kompis Matilda Hansson instämmer.

Johanna Engström från OK Hällen vann damklassen med tiden 58.59 och hennes make tillika klubbkamrat, Jonas Engström, kom först i mål på tiden 50.45.

– Jag ryckte direkt vid starten och sprang ifrån. Sen sprang jag ensam hela tiden. Det är en ganska tuff bana med ordentliga backar. Men jag känner till banan lite då jag bor i närheten och brukar springa här.

Han kom i mål drygt fyra minuter före tvåan Ronnie Frej och banan som tidigare nämnts var tuff blev inte lättare med all snö.

– Det var jobbigt att springa i snön. Man får inget riktigt frånskjut och det var lite bakhalt.

Stämningen runt omkring med åskådare som hejade på gjorde det lite lättare för löparna.

– Det är kanon. Bra stämningen och kul att så många hittade ut hit trots att det är ganska kallt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Widén