Spanienresan ett jättelyft för Erik Skoglund

Anthony Yigit ligger just nu i hårdträning inför sin nästa match. Erik Skoglund skulle hälsa på sin kompis och träna lite en vecka. Det slutade med två veckors hårdträning ­– och att Erik ska finnas Yigits ringhörna nästa match.

17 april 2019 21:33

– Angelica (Sjöstedt, Eriks sambo) såg hur bra jag mådde av träningen och hur mycket jag trivdes med att leva boxning varje dag så hon frågade om jag inte skulle stanna en vecka till. Det ångrar jag verkligen inte att jag gjorde.

Erik adderade löpträning, som han inte har sysslat med på flera år – inte sedan diskbråcksoperationen.

– Jag hängde ju med på Anthonys träning fullt ut och han springer ganska mycket. Jag har världens sämsta löpsteg så det var ett lyft när jag kände att jag hängde med, en runda var på 15 kilometer. Men kroppen mådde bra av den träningen också. Visst, jag var riktigt trött i kroppen efteråt men som en helt annan människa. Angelica sa att nu är du med på riktigt, nu är du tillbaka, säger Erik och skiner upp där han sitter på ringkanten hemma på Elixirs gym.

Hur fysiskt återställd känner du dig?

– Kroppen är inte där riktigt ännu, den är mera tränad än den var tidigare – men sliten. Men jag kör lugnt nu, tar några dagars semester i Venedig – och sedan ska jag börja köra hårdare än tidigare. Jag ska ner och hälsa på min fystränare David Wahlgren i Helsingborg så lägger vi upp ett program.

– Den kärleken som jag har till boxningen...den liknar ingenting annat. Med handen på hjärtat är jag beredd att gå hur långt som helst för att få hålla på med det här.

Det låter som att du har konkreta comebackplaner redan i höst?

– Nej, där är jag inte ännu och skulle jag känna mig helt återställd måste jag ju också få besked om att det inte finns något stort bråck eller liknande.

Vad var det som gjorde så stor skillnad?

– Jag fick träna med andra boxare, leva boxning. Anthony är ju svinseriös. Det var inte som när jag har gått och skrotat här på gymmet och kört några pass här och där - det här var högintensiv träning.

Vid Yigits nästa match finns Skoglund, som alltid har lagt massa timmar på att analysera boxning, i kompisens ringhörna. Erik på frågan om han inte ska bli coach svarat han att det skulle bli svårt att hitta någon boxare som var beredd att lägga ner det jobbet som han själv gjorde.

– Mm, Anthony är en sådan boxare, men det här är för att han uppskattar min närvaro – och jag vill vara en del av boxningen.

Vad skulle du vilja tillföra i Yigits boxning?

– ­Jag hoppas kunna tillföra ett lugn och att hjälpa honom att välja den bästa, enklaste taktiken för att vinna. Han är en fantastisk boxare och har all potential i världen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tomas Larsson