Speciell DM-match för Dago Funes

”Det är klart att den här matchen är lite speciell för mig.” Dago Funes har vräkt in mål för Bissarna och mot slutet varit kapten. I onsdagens DM-match på Folkungavallen finns han i hemmalaget Harg.

15 maj 2019 10:35

– Vi har lite folk borta och serien är jätteviktig för oss nu när vi har fått en bra start. Men vi har gått samman i laget och sagt att vi ska ge dem en match, säger Dago.

Vad är viktigast då?

– Att vi täpper till bakåt i början och inte ger dem något enkelt mål. Vi behöver ha energin av att vara med i matchen hela vägen. Offensivt vet vi att vi är vassa och att vi kommer skapa chanser.

Visst är det en del prestige och Dago hoppas på årets bästa publiksiffra i Nyköpingsfotbollen.

– Varken vi eller Bissarna har kör mycket på naturgräs. Men det är klart att den här matchen ska spelas på gräs och på Vallen. Det borde komma en hel del folk och titta tycker jag!

En snackis hos Harg har varit vilket lag som Bissarna ställer på benen.

– Vi tror att det blir ganska starkt, inflikar Dago.

Svaret blir att man inte tar lätt på uppgiften men två backar och en formstark offensiv pjäs saknas.

Pontus Nordenberg – lite svullet kring gamla skadan men ingen fara och bara säkerhetsåtgärd – samt de slitna Mathias Benker och Marcus Burman vilar.

NBIS-tränaren Brian Clarhaut har fått se hans lag blanda och ge på sistone med fantastiska första 80 minuter mot Sandviken och sedan hela sex insläppta mål resten av den matchen och borta mot Vasalund.

– Vi måste studsa tillbaka från helgens spel och närma oss spelet mera taktiskt, varje vecka. Det finns några generella saker defensivt som vi vill förbättra – och vi börjar med att göra det på onsdagskvällen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tomas Larsson