Målet är att vinna allsvenskan igen

Om några månader är det seriepremiär i allsvenskan. Griparna vann serien ifjol och har en titel att försvara. I helgen var det kickoff för laget.

Anton Karlsson, Noel Wahlqvist och Philip Olofsson fanns på plats då Griparna gjorde reklam för sig och  sporten under NSK:s Familjedag i lördags.

Anton Karlsson, Noel Wahlqvist och Philip Olofsson fanns på plats då Griparna gjorde reklam för sig och sporten under NSK:s Familjedag i lördags.

Foto: Ulrika Gustafzon Cummings

Speedway2020-02-10 17:01

Bland klubbar, puckar och en hel del människor gjorde Griparnas förare reklam för sig, sin sport och klubben under NSK:s Familjedag på Rosvalla i lördags.

Två speedwaycyklarna var parkerade i tunneln på väg till läktarplats och nye föraren Philip Olofsson fingrade lite obekvämt på fribiljetter som skulle delas ut.

– Men det är kul att visa upp sig på lite andra ställen än de vanliga, säger han och ler.

Philip kommer närmast från Västervik men är "i grund och botten från Gotland" som han säger.

– Jag körde för Bysarna ungdom, sedan blev det Västervik. Inför den här säsongen letade jag runt lite tills jag hittade Griparna. Jag ska köra för Nässjö också i division 1.

Ingen utländsk klubb?

– Nej, jag körde i Danmark när jag körde 250cc, men i 500 har det inte blivit än. Jag har gjort två säsonger hittills. 

Vad tycker du om årets Grip-lag?

– Det är ungt, men jag tror att vi har en bra kombination. 

Hur är du som förare?

– Lugn,...men startsnabb.

Philip säger att han trivs på Svanstaovalen, en bana som är speciell och som en del förare får problem med. 

– Jag körde en gång på den förra säsongen, det blev inte så många poäng kanske men det kändes bra och jag hittade bra inställningar.

Om Philip hör till de lite yngre i gänget har återvändande lagledaren Mats Boström desto mer erfarenhet.

– Det känns bra. Det är roligt att vara tillbaka i stan igen. Kul att få tillbaka John Lindman, att vi kunde värva Kim Nilsson och behålla Peter Ljung, Anton Karlson och Bängs (Philip Hellström-Bängs). Det känns kanon.

Är det ett slagkraftigt lag den här säsongen?

– Ja, det tycker jag. De har mycket att försvara för förra årets lag gjorde det bra. De blev mästare i allsvenskan, och det målet har vi även i år. 

Att det är ett relativt ungt lag bekymrar honom inte.

– Anton Karlsson är visserligen bara 19 år men han har åkt i några år och han utvecklas hela tiden. Noel Wahlqvist är ju VM-trea från i fjol på 250 och så Kim Nilsson och Peter Ljung. Ljung och Kim får ta sig papparollen. De är topp sex-sju i Sverige så har man dem i ett lag med unga, hungriga och seriösa grabbar så kommer det här gå kanon. 

För Nyköpingsklubbens del startar säsongen den 13 maj med ett derby. Det blir ett tufft bortamöte mot Eskilstunaklubben Team Rapid. Indianerna möter Valsarna i samma omgång och Team Småland tar emot Vargarna på sin hemmabana i Målilla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!