Medvind för Griparna – ingångssnittet höjs

Griparnas Percy Lundkvist fick igenom förslag med höjt ingångssnitt – och har muntligt klart med lagledaren Robert Henderson.

Percy Lundkvist kan visserligen inte ta sikte på elitserien men gillar verkligen läget inför 2020 års allsvenska.

Percy Lundkvist kan visserligen inte ta sikte på elitserien men gillar verkligen läget inför 2020 års allsvenska.

Foto: Jens Alvin

Speedway2019-10-03 18:43

Under årets allsvenska med ovanligt få utländska förare körde många duktiga svenska förare i allsvenskan upp sina snitt.  

– Och de går på min linje, att de ska höja snittet från 9,750 till 10,250. Det beskedet har jag fått ett telefonsamtal om, säger Percy Lundkvist belåtet.

Räcker det då, många körde ju upp snitten väldigt mycket?

– Ja, jag hoppas ungefär samma kvalitet som laget som vann årets allsvenska final. 

Sedan fanns det ett förslag från Vargarna om bara fem förare i de allsvenska lagen, som skulle vara helnordiska.

– Det blir för dålig kvalitet och går inte att marknadsföra. Vi ville ha kvar det gamla systemet och så ska det bli. Publiken har också tyckt om årets allsvenska. Jag har inte hört något negativt.

På lagledarfronten har Percy kollat läget med såväl 2017–18 års succélösning, extremt rutinerade och skicklige Anders Fröjd samt guldlagledaren Robert Henderson.

– Det är muntligt klart med Henderson. Jag har hållit på med speedway så många år, den atmosfären har jag inte upplevt, vi var ju som en familj, även när vi torskade.

När det gäller förare först det samtal men inget kommer att skrivas innan den officiella snittlistan kommer om tio dagar.

– Jag vill ju ha Peter Ljung, "Vispen" (Oliver Berntzon) och Ludvig Lindgren som heatledare och behålla Philip Hellström Bängs fast han var så fantastisk duktig och körde upp snittet.

Av de utländska förarna tycker Percy att Patrick Hansen får för högt snitt medan Marcin Nowak kan bli aktuell som reserv för heatledarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!