Nyckelmatch väntar Griparna: "Piskade att vinna"

Under onsdagskvällen åker Griparna till Värmland för en otroligt viktig nyckelmatch mot Valsarna. "Vi är piskade att vinna", säger lagledaren Robert Henderson.

Griparna är piskade att vinna mot Valsarna enligt lagledaren Robert Henderson.

Griparna är piskade att vinna mot Valsarna enligt lagledaren Robert Henderson.

Foto: Jens Alvin

Speedway2019-07-24 07:05

Det har varit en säsong när det gått sisådär för Griparna. Förare som inte har kunnat köra, olika skador och nyligen ett poängavdrag. Men klubben är fortfarande med och slåss om en semifinalplats, just nu ligger Griparna på den fjärde och sista. Och kvällens motstånd, Valsarna, nosar dem i nacken. En vinst kan vara skillnaden mellan en enkel väg till semin eller ett riktigt tufft läge.

– Det är lite av en nyckelmatch. Vi skulle verkligen behöva vinna, för då får vi bonuspoängen också. Vi måste samla poäng nu på slutet, speciellt nu när vi torskade mot Rapid hemma, säger lagledaren Robert Henderson.

Griparna saknar båda landslagsaktuella Peter Ljung och Oliver "Vispen" Berntzon. Dansken Patrick Hansen kallas in och gör debut i Griparnatröjan. Robert Henderson var lagledare i just Valsarna förra säsongen, där även Patrick Hansen körde en match. Henderson har stenkoll på banan.

– Banan är halvspeciell i Hagfors. Den är kort och har långa rakor. Materialet brukar flytta sig långt ut, så man får köra ut och det gäller att våga ladda och sikta mot staketet för att komma runt och få med sig bra fart, säger han.

Trots ett tufft utgångsläge är Robert Henderson helt på det klara med vad Griparna siktar mot.

– Målet är att vinna allsvenskan.

Är det realistiskt?

– Jag kan nästan räkna på en hand hur många matcher vi kört med komplett lag i år. Men när vi väl får göra det, då är vi jäkligt starka. Då har vi en chans att vinna allting.

Och i vilken riktning steget mot målet tas får vi se i matchen mot Valsarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!