Peter Ljung kör vidare i Griparna

Griparnas lagbygge är nu spikat. I sista stund gjordes det klart med en förlängning med Peter Ljung vilket ökade slagstyrkan ordentligt.

Peter Ljung som vi blivit vana vid att se honom på Nyköpings motorstadion: först. Griparnas viktigaste förare säsongen 2019 är nu klar även för 2020.

Peter Ljung som vi blivit vana vid att se honom på Nyköpings motorstadion: först. Griparnas viktigaste förare säsongen 2019 är nu klar även för 2020.

Foto: Björn Andersson

Speedway2019-11-28 18:31

Först var det inte tänkt att Peter Ljung skulle ingå i Griparnas trupp för kommande säsong.

– Men så började jag att räkna på det och såg att jag fick in honom. Så i fredags ringde jag och frågade honom. "Jajamensan, vi kör" svarade han, säger nye lagledaren Mats Boström.

– Det här känns klockrent, myser Boström.

Med både Kim Nilsson och Peter Ljung i laget får Griparna två toppar av samma kaliber som i fjol. Oliver "Vispen" Berntzon som Kim nu ersätter ska enligt uppgifter inte köra alls i allsvenskan nästa säsong.

Griparna har också klart med 18-årige Philip Olofsson, som körde tio matcher för VIP Speedway säsongen som gick.

– Han Noel Wahlqvist och Alexander Liljekvist får slåss om reservplatserna, konstaterar Boström.

Klara för en fortsättning från fjolårets trupp är även dansken Patrick Hansen och Andreas Westlund.

– Hansen blev jätteglad när jag ringde och frågade. Men han får fungera som en liten backup.

Andreas Westlund Är dock ett något osäkert kort. Han skrivs in i truppen men har lite logistikproblem. Det gäller garage och mekanikerhjälp. Nu får han dock fram till mars-april nästa år på sig att ordna till detta.

Klart är också att hemmamatcherna kommer att köras på onsdagar.

– Bättre än måndagar och fredagar i alla fall, säger Boström.

Griparnas trupp 2020: John Lindman, Kim Nilsson, Noel Wahlqvist, Philip Hellström-Bängs, Anton Karlsson, Alexander Liljekvist, Philip Olofsson, Andreas Westlund, Patrick Hansen, Peter Ljung.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!