Nyköpings BIS öppnade starkast i den andra omgången av division 1 norra borta mot Sollentuna FK. I den tionde matchminuten serverade Oscar Karlsson en löpande Jason Romero som tog sig in i straffområdet och rullade in bollen behärskat vid den bortre stolpen.

Bissarna pressade högt vilket ledde till en hel del misstag från ett stressat Sollentunaförsvar. Det skapade chanser för de tidigare nämnda Karlsson och Romero, men resulterade inte i något mål.

- Första trettio tycker jag att vi är riktigt bra. 1-0 är välförtjänt. Sen går vi ner oss lite, de får många hörnor och momentum, säger Bissarnas lagkapten Oscar Karlsson.

Sollentunas bästa chans i den först halvleken skapades just på en hörna där det blev smått kalabalik. Bollen fördes runt som en flipperkula men det hela slutade i en inspark för bortalaget. I anfallet efter löpte Dida Rashidi sig fri längs vänsterkanten men Bissarnas Mathias Benker förhindrade ett ypperligt läge med en tuff och resolut glidtackling. Han gjorde sig dock illa och haltade av planen. Oscar Wickman fick sedan ersätta Benker.

Med tre minuter kvar innan pausvilan fick Jakob Bergman en gratischans. Sollentunas målvakt rensade bollen mitt på en medspelares rygg så den styrdes till en friställd Bergman i straffområdet. Han blev dock lite väl överraskad och fick inte till någon bra träff.

I den andra halvleken hettade det till. Hårda närkamper och tjuvnyp ledde till tre gula kort på de femton inledande minuterna. Ett av dem tilldelades Bissarnas bänkspelare Suad Gruda. Från sidlinjen, där han värmde upp, skrek han något olämpligt till domaren. Några minuter senare byttes han in och och tog Alexander Alps plats.

- Det blir många dueller. De kör mycket inläggsspel och då blir det en del andra bollar och sådär. Så det blir en del smällar men inget jag tänkte på under matchen riktigt, säger Karlsson.

Ju längre matchen led ju närmare kom Sollentuna en kvittering. Bissarna blev tillbakapressade och till slut gav det utdelning. Strax efter hemmalaget slagit sin tolfte (!) hörna tilldelades de en frispark från vänsterkanten med dryga kvarten kvar. Det blev återigen rörigt i Bissarnas straffområde och Rashidi kunde till slut stänka in bollen i nätmaskorna till 1­-1.

Sollentuna fick energi av målet och fortsatte att pressa på. Men Bissarna höll emot bra och åkte slutligen hem till Nyköping med en delad pott.

- I andra halvlek är de betyldigt bättre. Känslan när de gör 1-1 var att behålla det resultatet. En poäng borta mot Sollentuna är inte dåligt på förhand. Men vi kunde ha varit bättre med bollen. Vi tjongar och slår bort för mycket, så jag är besviken på våran prestation. Som matchen blev så är en poäng bra, men jag är besviken på hur matchen utvecklades, säger Karlsson.