Stentufft kval väntar Jakob Bogne

Nyköpingskillen Jakob Bogne jagar en plats i US Masters, vattenskidvärldens största tävling. På fredag har han sista chansen och det är minst sagt tuffa förutsättningar.

14 maj 2019 19:55

Jakob Bogne laddar som vanligt upp inför årets säsong i Florida, USA. Med lite drygt tre månaders bra träning i ryggen gjorde han tävlingsdebut den gångna helgen.

Det blev en bra genomkörare inför den minst sagt tuffare uppgiften som han står inför. Efter två lite sämre åk tog Jakob 1,5 bojar med 10,25 meters lina. Han kom något fel efter andra bojen rapporterar pappa Janne. Men resultatet gav mersmak.

Jakob, som fortfarande är U21-åkare och har sina sista U21-mästerskap som ett av säsongens stora mål, ska nu på fredag försöka kvala in till US Masters. Den tävlingen räknas som den största i världen.

Förutsättningarna inför tävlingen som går under förkortningen LCQ (last chance qualify) och körs i Groveland, Florida, är tuffast möjliga. En endaste plats i finalen återstår att kvala om. Jakob måste klara minst tre bojar med 10,25 meters lina. Dessutom måste han vara bäst av alla de åkare som inte redan är kvalificerade.

Tufft naturligtvis, men inte omöjligt. Jakobs personbästa ligger runt det resultatet som krävs.

US Masters avgörs sedan helgen 25–26 maj i Robin Lake, Georgia.

Jakob gör sitt alltså sitt sista år i U21-klassen. Årets världsmästerskap för U21-åkare, där han var femma senast, avgörs den här gången i Kanada. Nyköpingskillen är regerande europamästare på U21-nivå och kommer också att försöka försvara den titeln i Ukraina. Senior-VM avgörs i Malaysia.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Björn Andersson