Storseger för Råby – OIK och TVSK föll

Råby har bra flyt på grejerna just nu – vilket man inte kan säga om Oxelösunds IK och Trosa Vagnhärads SK.

5 mars 2018 12:00

Trosa Vagnhärad hade gått mållösa från fyra av de fem senaste seriematcherna innan lördagens hemmamöte med FOC Farsta. Och det såg under lördagen länge och väl ut som att TVSK skulle sakna såväl mål som poäng ännu en gång. Men hemmalaget lyckades vifta bort det förstnämnda i alla fall, tack vare Aday Kaplans 1–2-reducering på straff i den 89:e matchminuten.

– Men precis efter det gör vi ett felpass i samband med ett inkast och så är det 1–3, suckade assisterande tränaren Fredrik Adolfsson, som fick se alla målen trilla in efter pausvilan.

TVSK-insatsen i stort kunde i mångt och mycket summeras med en suck.

– Vi är för ängsliga med boll och för uddlösa just nu. Vi har 20 minuter i första halvlek som är bra och där vi har greppet.

Blott 20 bra minuter är förstås för dåligt för att det ska vara rimligt med poängutdelning.

– Vi måste vända den här negativa trenden. Vi får fundera på ad vi ska göra. Kanske byta spelsystem, funderade Adolfsson, vars TVSK endast tagit fyra poäng på de sex senaste matcherna.

Och som om inte det vore nog drabbades unge inhopparen Muhammed Trawally av ett armbrott.

– Han kom fri, rundade målvakten men snubblade på sig själv och landade illa så han kommer ju bli borta ett tag, sa Adolfsson.

Han valde att framhålla nyförvärvet, tillika målskytten, Aday Kaplan. En spelare som också belyser en del av TVSK-problematiken i dagsläget.

– Han skapar mycket på egen hand – men är lite för ensam just nu.

* * * * * * * * * *

Ett tunt Oxelösund – avstängningar, jobb, skador och sjukdomar ställde till det – fick se sig slagna med tydlig marginal under lördagen. Hemmalaget Afrikansk FC från Södertälje segrade med 6–1 (3–0).

– Det var varmt och tungt. Vi började ganska bra och hade chanser för 1–0, 2–0 och 3–0. Men sedan får de två billiga mål och sedan ett riktigt bra mål. Då blev det svårjobbat, summerade OIK:s lagkapten Pontus Holmström.

Han upplevde en match utan tempo, vilket passade hemmalaget som alltså var så mycket som tre mål före inför andra halvlek.

– De tålde värmen bättre, konstaterade Holmström, vars OIK endast hade en avbytare att tillgå.

Tröstmålet, som innebar reducering till 1–5, ordnades av unge Linus Stenberg.

* * * * * * * * * *

Motvind har på senare tid onekligen förvandlats till medvind för Råby-Rönö IF. Lördagens 5–0-viktoria på hemmaplan mot Hällbybrunn var lika med tredje raka trepoängaren och likväl också tredje raka nollan. Råby har en respektingivande målskillnad på 14–0 på sina tre senaste seriematcher.

– Vi är absolut jättenöjda och fick beröm av motståndartränaren efteråt. Vi hade kunnat göra många fler mål, sa Råbytränaren Andreas Hillukkala.

Odiskutabla 5–0 – snarast i underkant – mot ett Hällbybrunn som tagit tämligen gott om poäng hittills bådar förstås gott inför fortsättningen.

– Vi har hittat något som fungerar för oss just nu. Det är laget före jaget, inga egna upptåg och alla jobbar verkligen mer tillsammans, sa Hillukkala, vars Råby inledde seriespelet med tre raka förluster.

Målen mot Hällbybrunn: Jesper Jansson 2, Petter Hellborg, Jesper Agerin, Martin Finnberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rickard Jansson