Storturneringen kvar i IFK:s regi

Jätteturneringen Sverigecupen stannar i Nyköping även 2018. IFK Nyköping har fått förnyat förtroende att arrangera distriktsturneringen för 15-åriga tjejer och killar. Det blir femte året i rad Nyköping står som värd.

14 februari 2018 17:00

Det var till år 2014 som Svenska Handbollsförbundets distriktlagsturnering landade i Nyköping för första gången. Förbundet kände att man ville ge turneringen en nytändning, IFK Nyköping och Nyköping fick arrangemanget.

– Det första två åren handlade det mest om att bygga upp organisationen och webbsändningarna, säger Stefan Germerud, kanslichef på IFK Nyköping och cupgeneral för hela arrangemanget.

För varje år som gått har IFK byggt på arrangemanget. Nu är det så stort med så många lag att det snart kommer att gå åt en sjätte hall att spela i. Senaste arrangemanget, i november 2017, började man spela redan klockan 13 på fredagen. Ändå var inte finalerna förrän sent på söndagen.

– Många lag har så långt att åka att de har svårt att hinna hit i tid till fredagen. Och man måste åka innan finalen. Då tappar man lite av arrangemanget, konstaterar Germerud.

Krav på en sjätte arena ställer inte förbundet. De är mycket nöjda med de arrangemang som varit i Nyköping så här långt.

– Vi har sedan premiärarrangemanget i Nyköping 2014 tillsammans varje år utvecklat arrangemanget. Vi ser att spelare, ledare, besökare och samarbetspartners också är mycket nöjda med genomförandet. I SHF:s visionsarbete ingår att utveckla våra arrangemang och vi kan konstatera att vi i Nyköping och på Rosvalla lyckats till 100 procent, säger Svenska Handbollförbundets vd Christer Thelin.

Det finns också en lösning på Rosvalla med en sjätte spelplan.

– Det är att lägga golv i stora ishallen. Vi har ju till och med haft landskamp där, säger Stefan.

Men där och då var det problem med kondens på golvet som gjorde underlaget mycket halt.

Vad ser ni som den stora utvecklingspotentialen nu vad gäller turneringen?

– Det är att ge en bättre helhetsupplevelse för alla deltagare men framför allt för alla besökare. Det finns massor mer att göra.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Björn Andersson