Yigit blickar mot USA efter glädjecamp i Nyköping

Anthony Yigit samarbetar med Erik Skoglund, både när det gäller uppstarten av bootcamps och den egna boxningen – där karriären förhoppningsvis återupptas i USA i juli.

Anthony Yigit, som har varit Europamästare och gått upp om ett världsmästarbälte i boxning, har minst sagt energi i ringen. Den överförde han. under lördagseftermiddagen till träningsgruppen på Elixirs gym i Nyköping.

Anthony Yigit, som har varit Europamästare och gått upp om ett världsmästarbälte i boxning, har minst sagt energi i ringen. Den överförde han. under lördagseftermiddagen till träningsgruppen på Elixirs gym i Nyköping.

Foto: Tomas Larsson

Styrketräning2021-05-09 13:27

– Det här har gett mersmak så det kommer förhoppningsvis bli en fortsättning i höst, säger Erik Skoglund.

– Det här är något som jag vill göra igen, säger Yigit.

I väntan på det sista intensiva passet bjussar han på inlevelsefull boxningsteknik. Gruppen är liten och coronaanpassad.

– Att dra i gång på kort varsel med den här storleken på grupp gjorde att vi verkligen fick lära känna deltagarna och hur vi jobbar tillsammans, säger Yigit.

undefined
Anthony Yigit

Modern boxningsfys påminner om crossfit.

– Första passet handlade mycket om att vi skulle pusha alla att det skulle bli tufft – och vi är så imponerade av att alla svarade upp.

– Det fina med att köra så här är att det inte är ett lag. Alla kör efter sina egna förutsättningar, till SIN gräns – och utvecklar sig efter sin egen kapacitet, säger Skoglund.

undefined
Anthony Yigit och Erik Skoglund samarbetar både bootcampprojekt och i ringen. Och Yigit vill väldigt gärna fortsätta samarbeta på båda planen.

Passen har innehållit uthållighet, tyngre övningar och avslutningsvis enbart kroppen som verktyg.

– Här lägger vi in koordination och man utvecklas mentalt, säger Anthony.

Men det är inte bara att blåsa på utan att tänka:

– Om ni blir trötta så att ryggen svankar: ta ner direkt och kör igen. Vi ska träna hårt men träna smart!

Gruppen blev tajt, vilket märktes när bensinen började ta slut under vissa av det sista passets övningar.

– Det roligaste att se är hur alla pushar varandra nu, säger Yigit. 

Anthony Yigit väntade in OS i London innan han blev proffs och anslöt till Skoglunds stall Sauerland. Innan Yigits långa uppehåll under coronapandemin fanns Nyköpingsboxaren i hans ringhörna som assisterande coach.

undefined
Anthony Yigit

– Jag kunde speciellt förr vara alldeles för hetsig under matcherma, typ vilja att motståndaren ska ge mig en smäll så jag kan ge två tillbaka. Men sedan Erik kom in har jag prioriterat att försvara mig på ett helt annat sätt. Så måste jag boxas för att kunna gå hela vägen.

Southpawboxaren med den extrema slagfrekvensen blev första svenska Europamästaren sedan Anders "Lillen" Eklund. Yigit föll sedan mot tuffe Ivan Baranchyk om IBF:s världsmästartitel.

Anthony har gått skilda vägar med Sauerland och valt USA som bas. Men att få match går...segt.

– Jag har hittat ett bra team och de snackar om match i juli. Men jag har inte sett något konkret bevis; ge mig bara ett kontrakt så åker jag över till USA igen. Direkt.

Om coronaläget i USA har förbättrats när det väl blir match är det inget snack:

 – Då SKA jag bara ha Erik med mig i min ringhörna. Hade matchen gått nu hade det varit för krångligt och dyrt men blir det i början av hösten ska det gå. Jag behöver hans lugn.

undefined
Inspirerar till att ta i lite extra. Anthony Yigit var en av tre som klarade sig igenom TV4:s Elitsyrkans hemligheter.
Anthony Yigit
Anthony Yigit
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!