"Pang!"
En skarp knall förkunnade att Åsa lyckats med det hon hittills inte kunnat få till. Nämligen att få av två plastplankor med en armbågsattack.
– Det är en ny teknik. Tidigare har vi bara kunnat krossa med tre tekniker och nu kan vi använda fem precis som herrarna.
Men knytnävsslag är fortfarande förbjudet för kvinnor.
– Grundaren för taekwondo vill inte att kvinnor ska ha fula händer. Händerna blir knöliga när man slår, det växer på olika benlagringar, så därför har vi fått Ap Palkupi stället, säger Åsa Känngård.
Och det är ingen enkel teknik det heller.
– Man måste ha rätt hastighet. Eftersom jag väger lite mer så använder jag min massa. Det värsta är när plankan inte går av, då gör det ont. Då går all kraft in i kroppen och så blir det lite blod också, men det får man leva med, ha, ha...
Innan SM i Jönköping i våras hade hon inte lyckats få till tekniken alls.
– Jag valde att göra en annan grej. Jag frågade Markus, som är min coach också, om jag fick ta ett steg innan och han sa okej så då gjorde jag det.
På den korta filmsnutten ser det ut som om Åsa har gjort tekniken hur många gånger som helst, men maken Markus reagerar desto mer vid sidan av.
Tävlingen var i våras men det är först nu som filmen cirkulerar på sociala medier. Mycket för att göra reklam för Team Fighting & Fitness Taekwon-Dos kross- och specialteknikläger den 6–7 januari. Både Markus och Åsa är instruktör i Gnesta/Flenföreningen. Instruktör på lägret är även Dino Mujanovic, som tog VM-silver i år.
Skaderisken i sporten är störst vid just krossmomenten. Åsa Känngård berättar om sin blodiga armbåge efter tävlingen och hälsenor som kan gå av om man gör en viss, ny bakåtspark.
– Då sparkar man med rakt ben in i plankan. Jag gjorde den också i den här tävlingen och det gick bra. Jag har klarat mig bra men min man har brutit handen och skadat i stort sett allt som finns. Han ser förjävlig ut på benen och hälen. Han kan inte ha vanliga gympaskor längre efter alla pålagringar.
Varför håller man på med krosstekniker?
– För att visa att teknikerna fungerar. Och de fungerar om man gör dem "by the book". Då ska de gå av. Men det beror på plankorna också. Är det tre helt nya plastplankor är det tufft. Det är lättare att få av träplankor, eftersom den har fler ådringar. Med plasten måste man träffa precis. Men jag har aldrig kört med träplankor.