Två SM-guld till Trosaklubb

Trosa Taekwondo plockade hem fem medaljer vid helgens SM-tävlingar i poomsae; två guld, två silver och ett brons.

Alice Wiberg (till höger) gjorde debut i den avancerade klassen på SM och det slutade med ett guld.

Alice Wiberg (till höger) gjorde debut i den avancerade klassen på SM och det slutade med ett guld.

Foto: Lars Wiberg

Taekwondo2019-12-11 13:45

Gulden gick till Alice Wiberg (avancerad minior, individuellt dam) och duon Amanda Larsson och Seb Eklund i klassen för nybörjare par.

Både Alice och Mimmi Carlman debuterade i den avancerade klassen i respektive åldersgrupp. Alice visade inga tecken på nervositet trots att det var debut, och siktade på seger. Det var jämnt efter första mönstret, men i omgång två säkrades guldet.

Mimmi hade på kort tid tvingats lära sig två nya mönster. Hon har dessutom en skada i lårets baksida så förutsättningarna var inte så bra. Hon var i ledning efter första mönstret, men fick tyvärr alldeles för bråttom i mönster två, vilket kostade både guld- och silvermedaljen. Mimmi fick nöja sig med bronset.
Alice och Mimmi tävlade sedan tillsammans med lagkompisar från KSA Västerås/PTE och lyckades ta hem varsin silvermedalj.
I nybörjarklassen debuterade Seb Eklund, medan Amanda Larsson har mer rutin. I nybörjarklassen får man välja mellan fem mönster numrerade ett till fem, där den lägre siffran berättar att den är lättare och att man därmed kan minimera antalet tekniska misstag. Man kan alltså ta det säkra före det osäkra och välja mönster ett och två och därmed skaffa sig en fördel mot de som väljer svårare mönster. Både Amanda och Seb resonerar annorlunda. Trots att Amanda valde svårare mönster än sina konkurrenter så låg hon inför sista startande på en tredje plats, men denne tävlade med mönster ett och två och knep bronset. Tillsammans tog Amanda och Seb dock ett guld i parklassen.

Även Mimmi Carlman debuterade i den avancerade klassen, hon fick nöja sig med ett brons.
Även Mimmi Carlman debuterade i den avancerade klassen, hon fick nöja sig med ett brons.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!