– Vi har haft så många möten innan så det vore jobbigt om det inte gick den vägen. Det handlar egentligen inte bara om pengar, utan om hur man vill bedriva en verksamhet.
Det säger klubbens ordförande Conny Steisjö och påpekar att om föreningen ska behålla sin hall måste de driva den som ett företag och ha folk anställda.
Kommunstyrelsen tog beslut innan jul om ett övertagande av hallen, kommunfullmäktige för några veckor sedan. Den 13 mars håller NTK årsstämma. Då ska det officiella beslutet tas om hallen på Rosvalla.
Conny Steisjö ser egentligen bara ett svar.
– Vi hade klarat att betala räntorna på lånet, men med amorteringarna blir det för mycket. 400 000 kronor hade vi behövt betala extra per år. Jag vet ingen förening i Nyköping som skulle klara ett lån på 14 miljoner kronor (hallens kostnad vid byggnationen, reds. anm.), säger han.
Men att lämna över hallen kan skapa andra bekymmer. När föreningen inte äger den måste de, som alla andra föreningar i kommunen, boka träningstid via Lokalbokningen.
– Jag hoppas att vi kan ha ett gott samarbete med kommunen och att kommunen förstår situationen. Vi har inga problem att andra sporter kommer in i hallen eller att skolor använder sig av den dagtid, men det är många som spelar tennis, säger Conny Steisjö.
Han berättar att hallen numera är uppbokad mellan klockan 16 på eftermiddagen och 20 på kvällen, måndag till lördag, och att föreningen har vuxit till nästan 300 medlemmar, varav 120 ungdomar och barn.
– Vi har pengar på banken och vi har en halvtidsanställt tränare, som förhoppningsvis blir heltidsanställd om allt går vägen, säger han.
Utan en hall att bekymra sig över kan styrelsen fokusera mer på föreningsaktiviteter. Det finns många idéer om hur de ska utveckla verksamheten. Conny Steisjö nämner bland annat parasport.
Men finns det ingen rädsla för att ni nu konkurrerar på samma villkor som andra föreningar om halltid?
– Det är risken vi får ta. Och vi har räknat med att det blir en fördelning. Men jag hoppas att kommunen kommer att lyssna. Pickleballen är bra om den är kvar i hallen.
Men att välkomna en till förening in i hallen kan ställa till en del bekymmer också.
– Med en bana har vi snart en tennisförening med 50 medlemmar. Tennis är en singelsport och man kan inte ha för många barn på varje bana. Då har vi utarmat chansen att ge oss möjligheter att bli en växande förening. Vi behöver banorna, vi vill växa och försöka slå oss in bland eliten i Sverige.