Tidigare SSK-kapten förstärker Gnesta IK

Tidigare i veckan har Gnesta IK presenterat två riktigt vassa nyförvärv till säsongen i division 4. Men de var ingenting mot den värvningsbomb klubben släppte på torsdagen. Tony Lagerström, senast i Åker/Strängnäs, men med över 300 allsvenska matcher i bagaget är klar.

7 september 2017 18:00

Den 29-årige forwarden har 305 allsvenska matcher i bagaget, dels med Mora men även i Södertälje SK. I den sistnämnda klubben var han också lagkapten säsongerna 2011/12 och 12/13. De senaste tre säsongerna har han spelat i ettan med Åker/Strängnäs (laget åkte ner i division 2). Så det är ett mycket starkt nyförvärv klubben kunde presenterar detta trots att han enligt uppgift hade kontrakt med Sörmlandsklubben ett år till.

– Han var i Åker. Men de hade inte råd att ha kvar honom. Jag har hört att de har haft svårt att få ihop folk, säger Gnesta IK:s tränare Jörgen Ahlbom, av förståliga skäl väldigt uppåt.

– Ja det här är en bra vecka, skrattar han.

Tidigare har David Stråhle, tvillingbror till Kevin som öste in poäng i Gnestatröjan förra säsongen, samt Andreas Nordlie, som spelat både back och forward i Gripen, presenterats.

Men om inte Åker hade råd hur hade ni det?

– Vi har inte samma pengar. Men Tony har flyttat till Gnesta och har väl valt att trappa ner lite, säger Ahlbom.

Lagerström har tränat med Gnesta i två veckors tid och kommer att finnas på isen på söndag när laget börjar träningsmatchandet hemma mot östgötalaget Guts.

– Vi har varit 15–16 spelare på träningarna och håller nu på att sätta samman femmorna.

Vad ser då Gnestatränaren för kvaliteter hos sitt spetsförvärv?

– Han har rutin, är en målskytt ja är en komplett hockeyspelare.

Det verkar ju inte bli någon fortsättning i Gripen för snabbskrinnaren Johan Ternström. Är det en spelare ni är ute efter?

– Vi får väl se, säger Ahlbom hemlighetsfullt.

Han tycker inte att laget har drabbats av några stora tunga spelarförluster jämfört med förra säsongen. Några av de äldre spelarna som kom in och stöttade laget andra halvan av säsongen, bland annat Jonny Johansson, har slutet.

– Christoffer Thorsén har slutat också, det är lite tungt, säger Ahlbom.

Med Kevin Stråhle, Tony Lageström och Niclas Claesson i laget har GIK alla möjligheter att bli än mer poängproducerande i division 4-hockey säsongen som kommer.

– De kommer att få slåss om poängen, skrattar Ahlbom.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Björn Andersson