Tog sin pappas plats på tronen av Trosa Open

Tommy Andersson är en van vinnare på herrsidan av den årliga Trosa Open tävlingen. Men i år var det dags för nytt blod då Tommys son, Anton, stod som segrare.

24 juni 2018 22:30

Det var en väldigt varm lördag då Trosa Open, tävlingen som anordnas av Trosa Vagnhärad Tennisklubb, skulle avgöras. I herrfinalen ställdes Anton Andersson mot den mer rutinerade Robert Lundgren. Anton tog sig till final efter att ha vunnit mot sin pappa Tommy i semifinalen.

Matchen i sig bjöd inte på alltför mycket skönspel, förmodligen mycket på grund av den gassande värmen som låg över banorna. Men båda spelarna visade ändå upp fina kvalitéer med flertalet snyggt avslutade bollar. Efter två tajta set var det klart att Anton Andersson vann den prestigefyllda turneringen.

– Det är skönt, väldigt skönt. Det är lite av en milstolpe att få vinna Trosa Open, säger Anton Andersson och fortsätter:

– Det var en rolig match, ingen av oss spelar sin bästa tennis, men jag tar mig igenom den och servar bra i viktiga lägen och får med mig några bra bollar.

Nu tar du titeln från din pappa, hur känns det?

– Exakt, det är en riktigt skön känsla, det har jag väntat på i många år. Den här titeln planerar jag att hålla ett tag.

Den här stunden kanske kom lite snabbare än vad pappa Tommy hade trott, när han delade ut förstapriset till sin son medgav han att han började bli lite tårögd.

Samtidigt som herrfinalen spelades så avgjordes även finalen i damdubbel. Där ställdes Nova Lind och Elisabet Broms från TVTK mot Nyköpingstjejerna Natalie Andersson-Vilaythong och Emmy Knutsson. De två förstnämnda är vana med den här tävlingen och brukar vara med varje år, till exempel förra året, då Nova Lind var med och vann damdubbeln.

Den här matchen var såklart också påverkad av värmen, men det hindrade inte de båda lagen från att bjuda publiken på underhållning. Till slut så vann paret Lind och Broms matchen med 2–0 i set.

– Dagens tävling var en kamp mot nerverna för båda två. Vi försökte ta det som en träningsmatch. Men det var jättebra spel, jätteduktiga tjejer från Nyköping. Själva matchen var ett ställningskrig om vem som håller i bollen längst utan att slå ut sig själv, säger Elisabet Broms och får medhåll från Nova Lind.

Hur är det att spela i den här värmen?

– Det var fruktansvärt, det påverkar jättemycket, det var väldigt jobbigt att spela, säger Nova Lind.

– Ja, Trosa Open får gärna spelas någon annan gång, när det inte är 30 grader och nästan vindstilla. Det är jättetrevligt för publiken, men att spela, det är hemskt. Men det är härligt samtidigt, bättre det än regn, säger Elisabet Broms.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Viktor Runsten