Tränarbyte hos IFK Nyköping

Säsongen är fortfarande några veckor bort. Men IFK Nyköping gör redan tränarbyte i damlaget. Jonathan Andersson lämnar över huvudansvaret till Pathrik Davidsson. Jeremias Varas går in som assisterande tränare till Pathrik. Jonathan får helt enkelt inte tiden att räcka till.

1 april 2019 21:55

Jonathan bekräftar själv till SN-sporten att det är på grund av jobbet som han inte fortsätter.

– Han håller på att gå in i väggen med jobb, plugg och träningar. Sedan ska han också studera utomlands efter sommaren, utvecklar Jeremias Varas, fotbollsansvarig i IFK Nyköping.

– Men han kommer att vara kvar och ha hand om fysträning en gång i veckan, fortsätter Varas som alltså själv därmed är tillbaka i ledarstaben runt damlaget.

Men Varas poängterar att han kommer att vara assisterande tränare och stötta Pathrik Davidsson. Så kommer rollfördelningen att se ut till att börja med i alla fall.

Laget har redan genomfört två träningsmatcher. Men fortfarande är de få spelare.

– Ja på spelarfronten är det lite knackigt, konstaterar Varas.

Helgen tänkta träningsmatch mot Djurgårdens F19-lag har ställts in. Flera av spelarna är i väg med skolan och då blir det truppen för tunn. Varas räknar just nu in runt 18 spelare. Tre spelare från Trosa Vagnhärads nedlagda lag har provtränat med IFK en tid. Varas hoppas att de snart ska vara spelklara.

– Sedan är det en målvakt till på ingång, fortsätter han.

Däremot kan Linn Thorell vara på väg att lämna laget. Hon tränar just nu med konkurrenten Tun.

En inbokad träningsmatch återstår för laget (Värmbol 14/4) innan det är dags för seriepremiär hemma mot Södertälje FK/Tumba FK den 28 april.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Björn Andersson