Trosateamet ska försöka upprepa fjolårssuccén

Första säsongen med nya bilen fick ett enastående facit: Trosakillen Joakim Lundius och hans långloppsteam vann klassen, totalt och dessutom Mantorpcupen. Kryddade sedan detta med att vara tvåa på RM. I helgen startar nya säsongen. – Vi ska försöka försvara detta, säger Lundius.

4 april 2019 21:10

Mellansvenska långloppsserien (msls) har sitt första åttatimmarsrace på Mantorp på lördag. Redan till torsdagen kommer Team 86 Swedfarm Racing, som Trosateamet heter, att vara på plats för lite testkörningar.

– Sedan är det officiell träning på fredag, säger Lundius.

Den där extra testdagen är alltid bra. Under vintern har bilen, en Seat cupracer, gåtts igenom noggrant. En hel del har bytts ut. Inget är ännu testat.

– Fast det är inga större grejor, säger Lundius som tillsammans med Robert Möller, Mikael Åhman och Lars Hagstedt är förarna i teamet även denna säsongen.

Första året med nya bilen gick nästan oförskämt bra. Nu kommer de att vara det jagade teamet att slå.

– Det är en hel del snabba bilar med, konstaterar Lundius.

Totalt är 28 team anmälda till de två klasserna. Trosateamet kör i den tyngre största klassen. Just nu är det dock "bara" 21 team anmälda till Mantorptävlingen. Bland annat finns inte Nyköpingsteamet Blommenhof och Oxelösundsteamet TRK med.

– Men Blommenhof har jag chattat med på Messenger. De kommer att komma till start.

– Men det är många som ännu inte kommit ut ur vinterdvalan, fyller Lundius i.

Sex deltävlingar ska köras. Nytt för i år är att ett race kommer att avgöras på Anderstorp.

Som vanligt blir det oerhört viktigt att ta sig i mål i loppen. Att tvingas bryta ett race redan efter två timmar är förödande. Det poängtappet man då drabbas av är svårt att ta igen.

Söderbergs Personbilar 1, även de ett Nyköpingsteam är också anmälda.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Björn Andersson