Trosateamet vinner i långa loppet

Trosateamet med Joakim Lundius har slagläge inför avslutningen av långloppsserien. Men de kommer att vara jagade på Kinnekulle. "Vi får se om vi kan hålla ihop det", säger Lundius.

18 september 2019 19:15

43 varvs ledning i totalen. 56 i klassen. Det är förutsättningarna för Team 86 Swedfarm Racing som teamet från Trosa egentligen heter inför avslutningen av Mellansvenska långloppsserien.

– Så vi måste hålla på sex timmar lite drygt, siar Lundius.

Normalt är racen i serien på åtta timmar. Men reglerna för banan vid Kinnekulle utanför Götene i Västergötland tillåter inte mer körtid än sju timmar. En timma hit eller dit betyder inget för teamet. Då är hur de ska lägga upp taktiken mer lurigt.

– Klart att man kan köra på säkerhet. Men det är bättre att gå ut och bara köra och se hur det går. Annars är det lätt att man kommer ur rytmen och gör misstag.

Teamet är titelförsvarare i klassen och totalt. Har även längre tillbaka två mästerskapstilar.

Banan på Kinnekulle är förhållandevis kort och tar precis under minuten att ta sig runt.

– Jag är inte riktigt bekväm med den men de andra killarna gillar den.

Tävlingen blir också den sista med denna Seat Cupracer som man blixtköpte sedan den man hade totalförstördes vid en krasch dagen innan årets första race skulle köras.

– Vi har byggt ihop den krockade bilen och kommer att sälja den vi har.

Det snabba bilbytet hindrade inte teamet från att vinna den första deltävlingen. Tre av de fem körda racen har man varit först i mål. Klart är dock att de inte vinner Mantorpcupen (tre race har körts där i år). Den förlorade de med minsta möjliga marginal, en poäng/varv.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Björn Andersson