Vass dansk klar för Percys cup

Alla hemmaförare – och det är även tänkta heatledare som genrepar inför allsvenska starten i veckan – i Percy Lundkvist cup nu på måndagskvällen får bra sparring från Danmark. Det är Andreas Lyager som dyker upp.

11 april 2018 09:00

Andreas Lyager från Slangerup är en dansk som har varit GP-reserv och därmed ska kunna blanda sig i striden om segern i det som kan bli den allra sista upplagan av Percy Lundkvist cup.

– Han är bra så det ska bli roligt att se honom här, säger Griparnas ordförande Percy Lundkvist,

Det bör ändå bli förra säsongens bästa allsvenska förare Peter Ljung – ny i Griparna – som få vara rätt stor favorit med tanke på hur det har sett ut på försäsongen. Timo Lahti brukar inte sällan köra bra på Svansta och så ska Griparnas senaste nyförvärv när det gäller polska förare, Marcin Nowak, vara lika ungefär bra som förra årets etta Kacper Woryna.

Om Griparna startar med Peter Ljung måste man hitta en heatledare med lägre snitt, som ändå fungerar. Oliver Berntzon med 1,410 är ett sådant alternativ. ”Vispen” började bra i elitserien…

– Det är en vass förare, en heatledare med bättre snitt än de andra, säger Percy.

Linus Eklöf, som inte fanns med i Smedernas premiärlag förra veckan, konkurrerar medan Alexander Edberg med sitt låga ingångssnitt på 0,618 bör bara mera säker på en plats om lagledaren Anders Fröjd vill använda sig av flera högsnittare.

Emil Millberg och William Björling kommer och kan säkert gå in som de bägge 0,5:orna – ny regel – på torsdag i den allsvenska premiären i Hallstavik – om de bägge kör bra. Maksymilian Bogdanowicz är det på papperet enda vettiga alternativet

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tomas Larsson