Guld till Råström på USM – Cederquist tvåa

Det gick bra för Nyköpings vattenskidklubb när USM avgjordes i helgen. Viktor Råström och Leo Cederquist tävlade i U14 och stod högst upp på pallen som etta och tvåa i slalom. – Det kändes bra, jag startade sist så jag visste vad jag skulle göra, säger en nöjd Viktor Råström.

Viktor Råström, Leo Cederquist från Nyköping och Ellito Westlund från Gävle stod på pallen i U14.

Viktor Råström, Leo Cederquist från Nyköping och Ellito Westlund från Gävle stod på pallen i U14.

Foto: Håkan Råström

Vattenskidor2019-07-29 18:13

Årets USM i vattenskidor gick av stapeln i småländska Strömnäsbruk. Nyköpings vattenskidklubb hade bara deltagare med i U14-klassen, men där gick det också väldigt bra med flera pallplaceringar. Det började redan på fredagen med kval. I hoppgrenen slog Viktor Råström till med 27 meter, det var personbästa med hela 3,7 meter. På grund av för hård vind blev det ingen final och hoppet räckte till ett brons.

I slalom gick det ännu bättre. Med 12 meter lina klarade Råström 1,5 boj.

– Jag var lite nervös när de kortade till 13 meter men sen gick jag 1,5 boj på 12 meter. Det var kul, säger en nöjd guldmedaljör.

Leo Cederquist tog silvermedaljen då han klarade 2 bojar på 13 meter lina.

I trickklassen blev det just Cederquist som tog den högsta placeringen bland nyköpingsåkarna, en bronspeng. Viktor Råström trillade och blev bara fyra.

– Jag gjorde en 360, men jag tajmande inte vågtoppen riktigt och landade lite tidigt innan jag roterat klart och sen skar skidan, säger han.

Ted Cederquist blev femma i trick och slalom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!