Jakob Bogne försvarade sitt EM-guld

För andra året i rad vann Jakob Bogne från Nyköpings vattenskidklubb guld på U21-EM. – Jätteskönt, speciellt nu efter att U21-VM och senior-EM inte gick som jag hade tänkte, säger han.

Arkivbild på Jakob Bogne som på lördagen vann EM-guld i slalom i U21-klassen i Ukraina.

Arkivbild på Jakob Bogne som på lördagen vann EM-guld i slalom i U21-klassen i Ukraina.

Foto: Privat

Vattenskidor2019-08-04 17:55

Redan i onsdags åkte Jakob Bogne ner till staden Dnipro i Ukraina för att träna och förbereda sig för helgens tävling i slalom. Det var småkyligt där nere med bara 15-16 grader och vind. Det rörde inte Bogne i ryggen som i fredagens utslagstävlingar körde bäst av alla. Det gav honom bästa utgångsläget i lördagens final, han fick starta sist.

– Jag fick till den mentala biten och kunde fokusera och då gick det bra, säger han.

Jakob klarade 1,5 boj på 10,75 meters lina. På senior-EM i juli räckte det bara till en elfteplats. Men nu blev det guldmedalj.

– Jag kände mig bra mentalt hela dagen, jag försökte att inte tänka så mycket och bara slappna av och fokusera på åkningen, säger han.

Idag kommer Jakob Bogne hem till Sverige men redan på onsdag bär det av till Malaysia för senior-VM.

– Jag har inget direkt mål, jag ska åka bra och åka så jag blir nöjd. Prestera på topp och sen får jag se vart det leder, säger Bogne.

Han var med på senior-VM i Frankrike redan för två år sedan, mest för att få erfarenhet. Den här gången blir det andra gången gillt. Och så långt som Malaysia har han aldrig åkt förut.

– Det blir roligt att komma till ett nytt land, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!