Under 2020 hoppades Nyköpings BIS att kunna lösa gamla ekonomiska surdegar, med event och projekt för att få ordning på att man tidigare varit lite baktunga, även om fjolåret gav ett nollresultat. Men så kom Coronan.

– Vi kommer ha det fruktansvärt tufft ekonomiskt. Bara under mars-maj kommer vi tappa en miljon mot vad vi räknat på, säger Patrik Berglin, klubbchef.

Det handlar inte bara om att division 1-lagets säsong flyttas fram, även om det lär få ekonomiskt besvärliga effekter.

– Vi har en viktig sponsorbit med arenareklam. Det går inte. Det är dött. Frågan är om vi hämtar oss från det. Sedan, när vi väl kör i gång, lär det ju heller inte blixtra i pengapåsen. Om inte svenskarna börjar "turista hemma" och blir lokalpatrioter.

Berglin ser resandet som en faktor till att det inte blev division 1-spel, snarare än smittspridningsrisk på Rosvalla.

– Om vi hade haft 500 pers på våra matcher hade vi varit glada. Men vissa lag i ettan har högre än så och skulle förlora intäkter på det.

Man tittar nu på vad man kan göra för fotbollsverksamheten och vilka krav man kan ställa på de kontrakterade division 1-spelarna i föreningen.

Föreningens ordförande Pelle Fröberg konstaterar att Bissarna inte är unika i denna situation.

– Vi vet hur hockeyn har det här i stan, hur det är med fotbollen generellt och division 1. Cuper och klassbollar skapar vår solida ekonomi, men nu måste vi titta över helheten, säger Fröberg.

Han vet ännu inte vilka åtgärder som kan vidtas, men han hoppas på god samverkan med kommunen.