Hedda petad till bänken efter proffsvärvning

Slutspel i volleybollen och Engelholm är på väg mot final. Men Nyköpingstjejen Hedda Broberg får sitta bredvid. "Jag är för dålig" säger hon skämtsamt.

"Vi får hoppas att vi går och vinner denandra semifinalen också. Det lutar åt det"säger Hedda Broberg, som själv inte fått spela något i slutspelet..

"Vi får hoppas att vi går och vinner denandra semifinalen också. Det lutar åt det"säger Hedda Broberg, som själv inte fått spela något i slutspelet..

Foto: Niclas Jönsson

Volleyboll2021-04-09 19:26

Vägen fram till den andra semifinalmatchen har gått spikrakt framåt för Engelholm. Båda kvartsfinalmatcherna mot Örebro vanns med klara 3–0.

I lördags, då den första semifinalen mot Gislaved spelades, blev det samma siffror.

– Vi har inte förlorat ett set på väldigt länge nu och det talar för oss. Även om vi ligger under så vet vi att vi kan ta tillbaks det och vinna, säger Hedda Broberg och fortsätter.

– Det som är spännande är att Örebro spelar semifinal mot favorittippade Hylte/Halmstad nu (återkval, red anmärkning) och de vann sin första match med 3–1.

Nu väntar returmöte på söndag, men även den här gången lär Hedda få sitta bredvid och titta på.

– Jag spelade mycket i höstas, och hade en stor roll där, men vi har fått in ett proffs på min position så vi är tre som slåss om den nu. Därför har det inte blivit så mycket speltid, berättar Hedda.

Det är amerikanskan Olivia Kofie som kompletterat laget på centerpositionen. Tidigare fanns redan landslagsspelaren Julia Nilsson där.

– Så det är två bra spelare jag har att slåss med. Olivia skulle egentligen spelat i Champions League i år, men det laget fick corona och det var därför vi kunde värva henne. Men hon är jättebra så det finns inget att säga något om.

Att bara stå bredvid kan dock vara jobbigt.

– Det är tråkigt, men det är så det fungerar tyvärr. Man får vara med på det som elitidrottare, att allt kan svänga. 

Hedda hoppas att hon ska få göra något inhopp nu på slutet.

– Min styrka är block så jag skulle kunna få hoppa in i så kallade blockbyten. Det är min förhoppning. Men för att spela på min position krävs det annars att någon blir skadad eller spelar dåligt.

Men att gå från att spela mycket till ingenting måste vara jobbigt?

– Lite osis, men jag får hoppas att jag får spela mer i framtiden. Nu får man ställa upp och försöka peppa på träningen och sparra dem som är där.

Engelholm stormar i vilket fall som helst fram emot en final. Men det kanske inte blir Hylte man får möta ändå.

– Att Örebro vann sin första match vände allt. Vi har vunnit de fyra senaste matcherna mot dem så det känns som om vi har koll på dem. De blir nog svårare att möta Hylte i en final. 

Strax efter att medaljerna delats ut åker Hedda på ett landslagsläger. Ett EM-kval finns vid horisonten.

– Efter lägret kommer den slutgiltiga truppen tas ut. Det ska bli kul att få träna mot så bra spelare.

Karta: Ängelholm
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!