Barn missade skolbuss – älg blockerade vägen

Barn har inte kunnat stiga på skolbussen i Sund. Orsaken: En älg har inte bara blockerat framkomligheten – utan även jagat barn.

27 oktober 2018 11:00

Vid flera tillfällen ska en älg ha orsakat problem i Sund, Vagnhärad.

– Det är en älg som till och från har jävlats med skolungar. Nu har den två dagar i rad jagat ungar när de ska kliva på skolbussen. I dag var de två flickor som inte kunde komma till skolan på grund av den här älgen och fick vända och gå hem igen, säger en kommunjägare som inte vill framträda med namn.

– Det finns även dem som är rädda för att släppa ut barnen. Vid ett tillfälle stod älgen vid ytterdörren hos en familj, säger kommunjägaren.

Enligt kommunjägaren ska älgen under flera veckor ha varit närgången. Polisen har också kontaktats av människor som känt oro på grund av djuret.

– Häromdagen ringde polisen mig och ville att jag skulle bedöma den. Men när jag fick samtal från Sund i morse och åkte ut var den inte kvar. Vi får se vad som kommer hända, först måste jag hitta älgen och ännu så länge är det enda jag vet att det verkar var en fjolårskalv, säger kommunjägaren.

– Den kan ju ha knaprat i sig äpplen och då kan de bli lite lattjo. Men att gå till attack är inte ett normalt beteende.

När SN är på plats är Sundsbon Ingrid Dahlström ute och går med hunden Ida.

– De flesta skolbarn går på bussen här och det är förstås synd om dem. Det är ganska mörkt på morgnarna och det är såklart inte roligt att träffa på stora älgar då, säger Ingrid Dahlström som själv bara har positiva erfarenheter från möten med Skogens konung.

– Jag brukar ofta träffa på älgar här, ibland på tomten. Men det har aldrig varit otäckt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!