MUF kallar Portnoff till krismöte under partidagar

I helgen har Moderaterna sina partidagar i Karlstad – då kallar MUF Trosas kommunalråd Daniel Portnoff till ett möte. Ungdomsförbundet har synpunkter på att (M) i Trosa inte har sänkt skatten tillräckligt mycket.

22 mars 2017 11:18

Varje år träffas tusentals moderater från hela landet för att staka ut partiets väg framåt. I helgen är det återigen dags för partidagarna, som i år hålls i värmländska Karlstad.

På plats är bland annat Daniel Portnoff (M), kommunstyrelsens ordförande i Trosa. Nu blir han och några utvalda moderata politiker kallade till ett extra möte.

Det är MUF (Moderata ungdomsförbundet) som i ett pressmeddelande skriver att man "kallar Daniel Portnoff till ett krismöte".

Frågan handlar om att man i Trosa i år höjer skatten med 40 öre snarare än att sänka den.

– Moderata politiker har ett förpliktigat ansvar att driva den offentliga verksamheten på ett så effektivt sätt som möjligt. Det finns alltid utrymme för skattesänkningar, säger Benjamin Dousa, ordförande i MUF sedan hösten 2016.

MUF pekar samtidigt på några, i deras tycke, goda exempel som Nacka, Täby, Värmdö och Österåkers kommun där man lyckas sänka skatten.

I dag har Trosa en skattesats på 33,65 där kommunalskatten ligger på 21,66. Daniel Portnoff (M) svarar nu på påståendet.

– MUF har fel när de säger att vi inte har sänkt skatten. De har vi gjort med 62 öre sedan vi tog över. Men nu höjer vi den med 40 öre för att hantera kostnader kopplade till infrastruktursatsningar kring Ostlänken.

Kommer du gå på mötet med MUF?

– Beror på hur det ligger. Men jag tycker det är bra att MUF sätter lampan på den här viktiga frågan. Jag tycker det är bra att de bevakar den och sätter press på kommunerna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gustaf Nilsson