Nu invigs skateparken

Korvgrillning, musik, tal – och förhoppningsvis fint väder. Det är vad som väntar under invigningen av Trosas skatepark.

8 augusti 2017 09:00

Skateparken vid återvinningsstationen på Nyängsgatan i Trosa har varit ett populärt besöksmål för barn och ungdomar sedan den färdigställdes tidigare i sommar. Men i kväll är det dags för officiell invigning. Klockan 16 drar det i gång och en halvtimme senare kommer Lena Isoz (M), ordförande för kultur- och fritidsnämnden i Trosa, att finnas på plats för att bland annat tala om vikten av en samlingsplats för ortens unga.

Senare under kvällen står DJ Malin Wagner för musikunderhållningen. Fritidsgårdarna säkerställer att ingen behöver vara hungrig och bjuder därför besökarna på grillad korv. Det kommer även att finnas möjlighet att vinna en kickbike från Team sportia.

– En skateboardpark i Trosa har varit ett vallöfte som vi tillsammans med ungdomar jobbat mot under ca 2,5 år. Det har varit en gedigen process som skett i samarbete med skolungdomarna så det känns såklart bra att det nu kommer att bli så, har Lena Isoz tidigare sagt till SN.

Annelie Bradley, teamledare vid fritidsgårdarna i Trosa, har pratat om ett "jättejobb" från traktens ungdomar för att kunna åstadkomma en skatepark i Trosa.

– Ungdomarna har fått vara med hela tiden och sett hur det går till i kommunen. Allt från budget till hur gången är med bygglov och plats. Ja allt som krävs kring ett större projekt, från a till ö. Alla har verkligen fått vara med och tycka till och rösta om skateboardparken.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!