Rolf Grossmann upprörd: "Olustigt att SD använder min båt i deras kampanj"

Omslaget till SD:s valmanifest pryds av en idyllisk bild på en båt i Trosaån. Men båtägaren Rolf Grossmann vill inte ha något med partiet att göra – och känner sig uthängd. – Det känns olustigt att SD har min båt på omslaget.

28 mars 2018 05:00

Trosabon Rolf Grossmann blev minst sagt förvånad när han kontaktades av en vän som undrade om han blivit SD-anhängare.

– Han frågade på skämt eftersom min båt fanns på omslaget av SD:s valmanifest. Jag blev ju väldigt förvånad när jag såg bilden och tänkte att vad i helvete är det här.

Inte nog med att Rolf Grossmanns båt så tydligt finns med på valmanifestet, hans hem och bostadsrättsförening syns också i bakgrunden.

– Jag är inte den som brukar reagera annars, men nu förknippas jag ju med detta. Alla i lilla Trosa vet ju vem den här lite ovanliga träbåten tillhör och min son (Nicklas) har spelat i NHL så det känns ju som att jag hängs ut nu. Det känns förstås olustigt eftersom jag inte vill förknippas med SD, säger Rolf Grossmann.

Han misstänker dock att SD kan ha rätten på sin sida.

– Det är ju en allmän gångväg där så det är nog inte juridiskt fel det de har gjort. Tyvärr kan jag väl inte göra så mycket åt detta, men det känns ju inte bra.

Bertil Malmberg är gruppledare för SD Trosa.

Varför använder ni så tydligt en privatpersons båt på ert valmanifest?

– Vi har fått bilden från vår kommunikationsavdelning centralt och det är de som har köpt in den lagligt från någon bildbyrå. Och det finns ju inget fotoförbud mot båtar.

Men båtägaren vill ju inte förknippas med SD?

– Jag har sett ett flertal likadana bilder på annat håll också från Trosa. Den här bilden är helt legal.

Ni kan inte tänka er att ta bort den?

– Hur ska vi kunna göra det?! Bilden är ju helt legal.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa