Politiker säger nej till ishall

På SN:s valsajt #kandulova fick Trosas politiker frågan om de vill bygga en ny ishall. Något som alla partier utom ett ställde sig nekande till.

6 april 2018 07:00

Signaturen Viktor frågade partierna om de kunde lova att en ny ishall byggs i kommunen. Något som samtliga partier förutom Socialdemokraterna sade nej till. Socialdemokraterna menade att en ishall inte bara kan användas till idrott men även till mässor av föreningar och företag.

– Vi kommer därför att bygga en ishall istället för en konstfrusen isrink utan tak. Vi har avsatt pengar i vår framtidsbudget 2019-2021 för det ändamålet, säger Magnus Johansson, kommunalrådskandidat.

Merparten av partierna som ställde sig negativa till en ishall svarade i stället att man vill satsa på spolade banor eller en isrink utomhus. Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna menade att en ishall skulle vara alltför dyr. Moderatarna har i stället planer på en idrottshall.

– Eftersom kommunen växer behövs fler platser för skolidrott. En ny idrottshall finns därför med i investeringsplanen för kommande mandatperiod och isrinken är tänkt att placeras i närheten av idrottshallen vid Tomtaklintskolan, säger Michael Swedberg, ordförande för Moderaterna Trosa-Vagnhärad.

Under fredagseftermiddagen var Centerpartiet det enda parti som inte svarat på frågan.

Läs också:Vallöftet: "Vi ska bygga ny idrottshall i Trosa"

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa