S-ministern knackade på dörren i Vagnhärad: "Man blev ju lite paff"

– "Vem är det som knackar på min dörr?" "– Hej, jag heter Ann Linde och är EU- och handelsminister." Under fredagen genomförde hon och partikollegan Magnus Johansson (S), kommunalrådskandidat i Trosa, dörrknackningar i Vagnhärad.

4 augusti 2018 07:00

En efter en ansluter de på torget i Vagnhärad, de socialdemokrater som ska knacka dörr. Socialdemokraternas ordförande i kommunen, Magnus Johansson, är med liksom partifolk från angränsande kommuner. Idag är de dessutom uppbackade av EU- och handelsministern Ann Linde som stannar till efter ett besök på SSU:s läger i Bommersvik.

När en orange moped med ett undermåligt avgassystem för tredje gången kör över torget och överröstar alla försök till konversation, lämnar sällskapet torget och går ner mot Hagarna. Ann Linde stannar vid en dörr och tillsammans med Sandra Karlsson från Trosas socialdemokrater knackar de på. Valledaren Lennart Tällö och Magnus Johansson går iväg till granngatan.

När Christer Andersson och sonen Tobias öppnade sin dörr stod de öga mot öga med Ann Linde och Sandra Karlsson.

– Man blev ju lite paff när det plötsligt stod en minister här vid dörren. Vi tog bland annat upp bränderna och vikten av att vara bättre förberedd när det händer stora saker. Jag tycker faktiskt att hon verkade ta frågorna på allvar, säger Christer Andersson.

Magnus Johansson och Lennart Tällö ringer samtidigt på hos Annika Ringtjärn. Det blir en lång pratstund. De diskuterar allt från vården till behov av en sjukbuss till Trosa. Även sparkandet av generaldirektören på Försäkringskassan Ann Begler kommer upp till diskussion. Socialdemokraterna framhåller gärna i de här diskussionerna hur bra det går för Sverige just nu.

Annika Ringtjärn tycker dörrknackningar är bra.

– Jag tycker det är ett trevligt sätt att möta politikerna på. Jag går ytterst sällan upp till valstugorna varför detta passar mig bättre. De områden hon ser som viktigast är en bättre fungerande vårdapparat och en sjukbuss till lasarettet. Lennart Tällö och Magnus Johansson bekräftar att de hört det förut.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Tommy Nilsson