Tjejkvällen ger Trosas handlare hopp

På onsdag kväll, 11 april, är det åter dags för butikerna i Trosa att ha kvällsöppet för tjejer i alla åldrar. – Tjejkvällen är ett vårtecken och ett socialt evenemang, säger handlaren Erica Fjellstedt, som är drivande i nätverket Trosa året om.

10 april 2018 18:00

Tjejkvällen i Trosa arrangeras för femtonde året och har numera blivit ett lokalt begrepp. Bakom arrangemanget står nätverket Trosa året om, som består av handlare som vill att Trosa ska leva även utanför turistsäsongen.

– Tjejkvällen är ett vårtecken och samma sak är det på hösten. Det är väldigt mycket ett socialt evenemang här i Trosa, säger Erica Fjellstedt, ägare till butik Bohem och en av de drivande handlarna i Trosa året om.

Tjejkvällen arrangeras alltså två gånger om året. En favorit från i höstas som nu återkommer är ett gemensamt lotteri.

– Alla butiker skänker ett gåvobevis och kunder som handlar över ett visst belopp får en lott till den gemensamma utlottningen. Det körde vi i höstas och uppslutningen blev otroligt stor. Sedan har butikerna olika typer av erbjudanden. Hos mig får man till exempel slå tärning om sin rabatt, säger Erica.

Tjejkvällen har haft olika teman under åren, exempelvis en insamling till världens barn. I år är temat "handla med hjärtat".

– Det handlar om att stödja den lokala handeln. Vi påverkas jättemycket av näthandeln. Det är så krasst att vill du ha butiken kvar, använd den i dag, säger Erica.

Butikerna i Trosa är en stor del i vad som gör staden levande, menar hon.

– Att stödja lokalhandeln är ett sätt att ta ställning för vilken stad man vill ha. Om ingen handlar hos oss blir det ju bra mäklarkontor och banker kvar.

Hur stränga är ni då på Tjejkvällen? Kastar ni ut män som kommer in i butikerna?

– Absolut inte, de får extra beröm om de vågar sig ut då, skrattar Erica.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa