Amloh saknar evidens för sitt påstående

Nyköping 15 juli 2021 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Under rubriken "Nyköping är en bra kommun att åldras i" svarar den unga relativt nytillträdda ordföranden i vård- och omsorgsnämnden Sofia Amloh (S) på den förödande kritik som samtliga ordföranden för samtliga pensionärsorganisationer riktar mot Nyköpings behandling mot äldre invånare. 

Amloh saknar evidens för påståendet i rubriken och allt annat vore helt orimligt eftersom egen erfarenhetsbrist är svårt belastande för henne. 

Storsint konstaterar hon att hon inte ifrågasätter den upplevda känslan hos undertecknarna (SPF, PRO, SKPF, RPG). Amloh utvecklar sedan något flummigt att känsla alltid är starkare än fakta. Den här gången sammanfaller dock känsla och fakta!

För oss pensionärer hade utan tvekan en redogörelse för hur det frihetsinskränkande beslutet om nytt inhandlingssystem kommit till, samt hur ifrågavarande beslut kan integreras med individens behov i centrum (IBIC), varit av intresse.

Att samtal som Amloh har haft inom nämnden präglas av gott humör och förs i god ton är gott och väl, men ännu bättre hade varit om några rader, präglade av omsorgen om oss äldre kombinerade av ambitionen att i framtiden informera om kommande förändringar med möjlighet för oss att påverka besluten innan de är fattade, hade funnits med.

Nyköping 11 juli 2021
Bengt Skarin
Pensionär med 91 års livserfarenhet

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Ledare

Ledare: Fler ska arbeta – det ger nytta också för Nyköping

Östra Sörmland

Privata vaccinationscentraler stänger under hösten

Nyköping

Läkare förväxlade patienter – avbröt livräddning

Nyköping

Sörmlands första postcovidmottagning öppnar på Nyköpings lasarett

Nyköping

Läkaren: Vaccinera er nu – sedan blir det svårare

Visa fler