"Är man folkvald ska man arbeta för sina innevånare"

Signaturen "Kersti" tycker att är man folkvald ska man också arbeta för sina innevånares räkning och det gäller även oss gamla som i hela vårt liv betalat och betalar fortfarande skatt.

Signaturen "Kersti" tycker att är man folkvald ska man också arbeta för sina innevånares räkning och det gäller även oss gamla som i hela vårt liv betalat och betalar fortfarande skatt.

Foto: Calinge Lindberg

Insändare2021-04-13 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till Sofia Amloh inlägg "Matinköp i hemtjänsten: Kommunen måste följa lagen" publicerad den 6/4.
Tack för ditt svar Sofia. Hade inte förväntat mig detta svar utan i min värld så hade svaret blivit: "Vi i kommunen har tagit vårt förnuft till fånga och kommer att omförhandla beslutet" Nej det var bara en dröm. En demokratisk kommunstyrelse hade aldrig kommit på tanken! Är man folkvald ska man också arbeta för sina innevånares räkning och det gäller även oss gamla som i hela vårt liv betalat och betalar fortfarande skatt. I detta ärende är det ju Stockholm som får betalt och vad jag förstår så har Stockholm egna innevånare som drar sitt stå till skattekistan. Hur många i personalen kommer våra lokala handlare att behöva säga upp? För det kommer ju att bli färre som handlar till exempel där jag gör mina inköp på Ica i Oppeby. Tar du detta ansvar för de personerna? 

Två frågor till hur ska ni kontrollera bilarna som kör varorna från Bromma till Nyköping? Du Sofia skriver in din insändare "Leverantören ska sträva efter att minimera utsläpp och beakta möjligheterna att använda fordon som går på fossilfria bränslen"? Varorna får heller inte överstiga priserna som förekommer i fysiska butiker? Har suttit och jämfört många varor och det skilde från 1 krona till 22 kronor mot Ica i Oppeby. Sätt er ner och försök förstå hur vi gamla och i behov av god service som vi också betalar för känner oss idag med ett så dåligt beslut.