Ber på sina bara knän om Släbro

Nyköpingsån är klassad som ett riksintresse pekar insändarskribenten på. Arkivfoto

Nyköpingsån är klassad som ett riksintresse pekar insändarskribenten på. Arkivfoto

Foto:

Insändare2022-08-24 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till insändaren ”Så genomfördes dialogen med skolbarnen i Oppeby” i SN den 19/8.

Det är ingen konst att lura av barn glass i strålande solsken. Det är inte svårt att utnyttja sin maktposition för att enbart stå till förfogande för den vuxna världens kortsiktiga ekonomiska intressen. Även om man är tjänsteman på Nyköpings kommun.

Vi vet väl alla hur vi vuxna agerar och hur man tjänar pengar? Det svåra däremot, är att stå upp och kämpa för kommande generationers framtida behov av både skola och rekreationsområden långt bortanför era kortsiktiga kalkyler. Ni på kommunen måste kunna tänka kritiskt och åtminstone 500 år framåt.

Ärligt talat. Hur ser ni på stadsdelen Oppeby, Krikon, Harg, Hagalund egentligen? Inklämt mellan E4, riksväg 52, riksväg 53 och snart även Ostlänken. Ni väljer att bygga igen det bästa, öppnaste och mest betydelsefulla rekreationsområdet i hela stadsdelen. Dessutom intill en unik Nyköpingså som är klassad som riksintresse för rekreation och friluftsliv. På platsen finns det omfattande hällristningar som är äldre än Babels torn.

Herregud, är ni helt galna på samhällsbyggnad? Har ni inte fattat någonting? Bygg bostäderna och förtäta någon annan stans! Bygg på höjden och bredden, men för Guds skull, låt detta område vara kvar i ytterligare 4 000 år! Vi och kommande generationer har annars ingenstans att ta vägen i närområdet och det här området är unikt, magiskt. Det som håller på att ske är en katastrof.

Tänk om kring Släbro! Gör det nu, innan det är för sent, för evigt! Låt kommande generationer segra den här gången. Jag ber er på mina bara knän!