Brister i äldreomsorgen måste anmälas och arbetas med

Brister inom äldreomsorgen ska både anmälas och arbetas med, inte mörkas, skriver signaturen Minna 70+.

Brister inom äldreomsorgen ska både anmälas och arbetas med, inte mörkas, skriver signaturen Minna 70+.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2022-07-25 19:51
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kan det verkligen vara personalen på avdelningen Holmens fel att äldreomsorgen i Oxd har försämrats så drastiskt? Vi vet sedan tidigare att ett stort antal enhetschefer och gruppledare slutat sin tjänst det senaste året. Dessförinnan fanns verkligen anledning att vara stolt då äldrevården haft ett mycket gått anseende både i befolkningen och regionen med positiva och nöjda brukare.

Det vore intressant att se vad SN kan gräva fram vid en granskning vilket skulle vara intressant för oss medborgare i Oxd.

Vad jag och flera med mig hört är att det nu finns ett extremt dåligt och ”sjukt” ledarskap i kommunen som dessvärre är väl känt inom förvaltningen och hos högsta ledningen. Trots detta mörkas fortfarande uppgifter och chefer får inte mandat att arbeta med brister och dom liksom omvårdnadspersonalen upplever sig tvungna att hålla tyst. 

Självklart ska brister både anmälas och arbetas med vilket absolut inte ska mörkas som tycks vara fallet i nuläget. Vi som följer händelser inom äldreomsorgen i Oxd kunde under våren läsa att ekonomin äntligen blivit bättre. Vad jag och några med mig fått nys om är att i dessa uppgifter finns mer att offentliggöra.

Dessa uppgifter och den tilltro som idag finns hos oss äldre i kommunen bäddar för stor oro.