Degradera ledarsidan – lågt och populistiskt

Insändare 22 mars 2023 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Att degradera ledarsidan till långt bak i tidningen och lägga "populära" nyheter på det traditionella första uppslaget är uppseendeväckande! Det är lågt och populistiskt. 

SN har en politisk redaktör som är kunnig och inspirerande i samhällsdebatten och han har dessutom en ovanlig förmåga att uttrycka sig synnerligen välformulerat och behärskar vårt svenska språk föredömligt. Njuter av Olof Jonmyrens behandling av vårt svenska språk som ett föredöme för alla läsare i olika generationer och med olika språkliga bakgrunder.

Skämskudde till den/de som ansvarar för detta lågvattenmärke. Ledarsidan hör hemma på första uppslaget!

 

Replik från Kristina Levin, chefredaktör för Södermanlands Nyheter: Vad kul att du uppskattar Olof Jonmyren och värderar vår roll som opinionsbildare. Då delar vi synen både på honom och på vikten av detta uppdrag. 

Anledningen till varför vi flyttar ihop ledarsidan med insändare och debatt i papperstidning är för att skapa oss möjlighet att utvecklas digitalt. Mitt uppdrag är att säkerställa att Södermanlands nyheter fortsätter vara navet i vår demokrati även när papperstidningen inte finns kvar. Då måste vi göra vissa anpassningar för att kunna ta nödvändiga steg framåt. 

Så jag tar inte fram någon skämskudde – den är nödvändig förändring för vår framtida överlevnad.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa