Det är beslutsfattarna som kritiseras

Ett glaet beslut att pensionärerna ska behöva beställa mat från Bromma, tycker Kersti Arvidsson.

Ett glaet beslut att pensionärerna ska behöva beställa mat från Bromma, tycker Kersti Arvidsson.

Foto: Roald, Berit

Insändare2021-07-15 05:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

En bra kommun att åldras i ?
Känner mig nödd och tvungen att besvara Sofia Amlohs insändare den 10 juli

Du uppfattar pensionärsorganisationerna PRO, SPF, SKPF, RPG som att de kritiserar kommunens äldreomsorg, (personalen). Så uppfattade inte jag deras insändare 19/6. Kritiken är riktad mot er som beslutar om omsorgen för oss ”gamlingar”! De som arbetar på boenden och med hemtjänst gör sitt bästa för att vi som är i behov av hjälp ska få det på bästa sätt. 
Men till er som beslutar över huvudet på oss. Dit riktas kritiken.

Varför drar du in hur andra kommuner har det och vad EU säger? Om ni gör ert jobb som det ska så kommer ni att få beröm i stället för kritik.

Du nämnder inget om det totala övergreppet som pensionärsorganisationerna skrev om. Vi som är beroende av hjälp vid inköp måste nu beställa matvaror från Bromma. För att få tillbaka förtroende bör ni tänka igenom de galna beslut som gjorts: Mathem = tänkte ni på miljön? och att de som handlar för lite får en extra avgift! Straffavgift på 150 kr om jag inte bokar av hemtjänstbesök 24 timmar i förväg = kollektiv bestraffning. 

Vi gör betydande insatser för de anställdas arbetsmiljö skriver du. Varför drar ni då in på personal när det behövs fler på golvet än i ledningen. Ni börjar i fel ände när ni ska skära ner på personal. Det behövs inte chefer på alla avdelningar, det kan säkert räcka med en chef.

Är beroende av hjälp. Men ledsen att alltid behöva be om den.