"Det är i första hand de vuxna som ska hållas isär"

 "Vi tar oron för arbetsmiljön på största allvar", svarar skolchefen och nämndordföranden på insändaren i tisdagstidningen som ifrågasatte lämpligheten med sommarsammanslagning.

"Vi tar oron för arbetsmiljön på största allvar", svarar skolchefen och nämndordföranden på insändaren i tisdagstidningen som ifrågasatte lämpligheten med sommarsammanslagning.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Insändare2021-03-15 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på insändare Förslag till Nyköpings förskolors chefer (9/3)

Det är fullt förståeligt om många känner sig oroliga och trötta efter ett helt år med pandemin. Vi i förskolans ledning och ansvariga politiker är tacksamma för allt hårt arbete och engagemang från personalen som gör att vi kan fortsätta att hålla förskolorna öppna. Det är trots allt det bästa för barnen och för deras vårdnadshavare, som på så sätt kan fortsätta att arbeta eller studera.

Under pandemin har vi på många sätt förändrat hur vi arbetar, för att minska smittspridningen så mycket det går. Det är i första hand de vuxna som ska hållas isär. Det gör vi genom att ha digitala möten, mer uteverksamhet, hålla rejäla avstånd i personalrum, öppna fler rum för raster, möta vårdnadshavare utomhus.

För att personalen ska kunna få välbehövlig semester så planeras sommaren redan nu. Verksamheter kommer att slås samman under några veckor, men det betyder inte att personal och barn blandas överallt. Så mycket som möjligt jobbar grupperna som kommer från olika förskolor åtskilda från varandra så att de nya kontakterna blir få.

I år, liksom förra sommaren, planerar vi verksamheten i samråd med regionens smittskydd i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Planeringen är preliminär, det är det aktuella smittoläget under sommaren som påverkar detaljerna. Vi tar oron för arbetsmiljön på största allvar och ser liksom många fram emot att vaccinationerna ska sätta fart.